Eliberarea de Cunoscut – Krishnamurti JidduO carte extraordinara, Eliberarea de Cunoscut, a lui Jiddu Krishnamurti, te poate invata ce inseamna sa-ti traiesti cu adevarat viata, prin paradoxala intelegere a mortii.

Ca sa traim complet, total, ca si cum fiecare zi ar fi o noua frumusete, trebuie sa murim pentru ziua de ieri, alminteri traim mecanic, iar o minte mecanica nu poate cunoaste niciodata ce este iubirea, nu poate cunoaste niciodata ce este libertatea.

Omul care traieste fara conflicte, care traieste cu frumusete si iubire, nu se teme de moarte, fiindca a iubi inseamna a muri.

eliberarea-de-cunoscut-krishnamurtiCartea a fost alcatuita si publicata de catre Mary Lutyens, in 1971, din initiativa si cu aprobarea lui Jiddu Krishnamurti, fiind o selectie de pasaje din cuvantarile acestuia, tinute in diferite tari.

Krishnamurti repeta mereu ca „Noi suntem doar niste pachete de amintiri, nu suntem decat conditionare – la nivel fizic, biologic si psihologic”, memorie nascuta structural acum miliarde de ani, odata cu aparitia moleculelor organice.

Aceasta cantitate impresionanta de memorie, pe care o regasim in constient si inconstient, formeaza, de fapt, omul obisnuit. In toate scrierile spirituale, acest om vechi trebuie sa dispara, pentru ca noi sa ne putem cunoaste cu adevarat. Acest om vechi trebuie sa moara, pentru a ne putea gasi libertatea. Odata cu descoperirea si identificarea energiilor responsabile de conditionarea mintii noastre, dobandim capacitatea de a realiza linistea interioara, ordinea si armonia.

Krishnamurti spune ca „Pentru a schimba lumea, trebuie sa va schimbati pe voi insiva”; e o schimbare pe care o puteti incepe prin lecturarea cartii „Eliberarea de Cunoscut”, aparuta in anul 2008 la Editura Herald, postfata scrisa de Robert Linssen.

 

One Comment

  1. Acest articol este valoros pentru mine, merci!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*