Insemnările personale ale Papei Ioan Paul al II-leaJurnalul Papei Ioan Paul al II-lea incepe din perioada in care era episcop al Cracoviei. Aceste reflectii se intind pe mai mult de 600 de pagini, care cuprind aproape 40 de ani din viata uneia dintre cele mai marcante personalitati din secolul XX.

Insemnările personale ale Papei Ioan Paul al II-lea au fost publicate deja in Polonia, iar Editura Humanitas a incheiat un contract pentru traducerea si publicarea cartii in limba romana.

Karol Wojtyla, pe numele sau adevarat, Papa Ioan Paul al II-lea a fost, pe rand, arhiepiscop al Cracoviei, cardinal și Suveran Pontif (din 1978), perioada in care a facut o vizita memorabila in Romania, receptata ca un pas spre o colaborare intre lumea catolica si cea ortodoxa.

Reflecțiile sale, incheiate în 2003, cu doi ani înainte de moartea sa, au fost supuse atenției ”Congregației pentru Cauzele Sfinților”. 

Desi aceste marturii au fost lasate prin testament secretarului sau personal, cu indicatia expresa de a fi distruse, cardinalul Stanislaw Dziwisz a incalcat dorinta fostului Papa, dandu-le publicitatii, motivat fiind de urmatoarele:

“Nu am avut curajul să ard carnetele lăsate, pentru că în ele se află informații importante despre viața sa. […] Nu am ars însemnările lui Ioan Paul al II-lea pentru că ele sunt cheia către spiritualitatea sa, esența fiecărei ființe umane: către înțelegerea relației sale cu Dumnezeu, cu ceilalți oameni și cu sine însuși.”

 

insemnarile-personale-ale-papei-ioan-paul-al-ii-lea

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*