„Jurnal de la şaisprezece ani. Adolescentul” – Seară japoneză dedicată lui Yasunari KawabataIn data de 22 ianuarie 2015, orele 19:00, intr-o joi, Librăria Humanitas de langa Cişmigiu va gazdui o Seară japoneză dedicată lui Yasunari Kawabata.

Invitatii evenimentului vor fi Simona Vasilache, Sandra Istrate, Liviu Ornea si George Moise.

Moderator Serban Georgescu.

yasunari-kawabata

 

„Ceea ce mi s-a părut cel mai straniu când am descoperit jurnalul a fost faptul că nu-mi aminteam deloc de viaţa de zi cu zi povestită aici. Dacă nici eu nu-mi amintesc de zilele astea, oare unde s-or fi dus? Unde-or fi dispărut? M-am uitat în urmă după amintirile vechi şi m-am gândit la ce pierd oamenii odată cu trecutul lor.
Şi acum mi se pare straniu faptul că am trăit zilele astea şi nu-mi amintesc de ele – prima dintre problemele pe care le prezintă Jurnalul. Chiar dacă nu-mi aduc aminte de zilele astea, nu-mi vine să cred că pur şi simplu au dispărut, ori s-au pierdut undeva în trecut. Dar Jurnalul nu este o lucrare despre memorie sau lipsa ei. Nu e nici un comentariu asupra semnificaţiei timpului şi a vieţii. Am certitudinea, însă, că pentru mine este un punct de reper, un indiciu.“ (Yasunari KAWABATA)

Discutiile se vor desfasura in jurul noii aparitii Humanitas „Jurnal de la şaisprezece ani. Adolescentul”, de Yasunari Kawabata.

Jurnal de la şaisprezece ani. Adolescentul

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*