Puterea prezentului. Ghid de dezvoltare spirituala – Eckhart TolleLa 29 de ani, Eckhart Tolle trecea printr-o extrem de lunga perioada depresiva si avea ganduri negre, de sinucidere. In momentul acela, autorul nascut in Germania a hotarat sa faca o schimbare in viata lui. A decis ca trebuie sa traiasca in prezent, sa nu se mai gandeasca la ranile din trecut sau la grijile vietii de maine. Din acel moment, a devenit alt om, s-a transformat radical dintr-un om care isi cauta identitatea intr-o persoana cu adevarat fericita si implinita.
Experienta sa a fost transpusa intr-o carte de exceptie – “Puterea prezentului”, una care te poate determina si ajuta si pe tine sa-ti schimbi radical cursul vietii. Ce spune Tolle? Ca e inutil sa incercam sa avem controlul asupra vietii noastre – iluzia ca putem face asta ne produce durere, frustrare si neimplinire. Gandurile sunt cele care creeaza atat viitorul cat si trecutul, asa ca ele sunt cheia fericirii noastre. Iata un citat reprezentativ:
“Identificarea sinelui cu mintea este cea care cauzează suferinţa. Atunci când se întâmplă acest lucru, mintea capătă un caracter coercitiv. Când reuşeşti să scapi de acest lucru, atunci mintea este doar un instrument minunat, care poate exprima ceea ce apare de la nivelurile cele mai profunde.”
Milioane de oameni au citit aceasta carte a lui Tolle, iar celebra personalitate a televiziunii americane, Oprah Winfrey, i-a promovat cartea in emisiunea sa, ceea ce i-a adus o faima si mai mare, fiind tradusa in peste 30 de limbi.
Trebuie spus ca, desi ar putea parea, aceasta nu este o “alta carte de dezvoltare personala” din categoria celor “flower-power” care spun, mai mult sau mai putin, acelasi lucru. Este o lucrare mult mai profunda, cu influente din psihologie, filosofie budista si New Age, care face ceva esential – chiar spune lucruri.

Cine este Eckhart Tolle

Nascut in Germania la trei ani dupa sfarsitul celui de-al Doilea Razboi Mondial, in 1948, sub numele de Ulrich Leonard Tolle (si-a schimbat prenumele mai tarziu in viata), el a cunoscut inca de mic sentimente de tristete si moarte, jucandu-se in cladiri devastate de bombardamentele groaznice petrecute in aceasta conflagratie.
Copilaria lui a fost marcata si de faptul ca s-a mutat in Spania cu familia, dar tatal sau nu l-a pus sa faca liceul, ceea ce inseamna ca a devenit diferit de ceilalti copii. Pe masura ce anii au trecut si el a fost atras tot mai mult de misticism, depresiile s-au accentuat, ducandu-l la un pas de a-si lua viata.
Iluminarea spirituala pe care a cunoscut-o la 29 de ani, atunci cand a decis sa traiasca in prezent, l-a transformat complet. El si-a ales propriu drum – la un moment dat a trait pentru 2 ani ca un vagabond prin Londra, inainte de a se muta la o manastire budista si, ulterior, a urma o cariera de autor de mare impact.
In 2011 a fost votat cea mai influenta persoana din domeniul spiritualitatii. Veti intelege din cartea asta de ce.

 

Vezi detalii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*