Simbolul pierdut – Dan BrownDan Brown este unul dintre marii maestri ai misterelor, suspansului, simbolurilor ascunse si aventurii, iar cartea “Simbolul pierdut” confirma inca o data acest lucru. Ca si “Codul lui Da Vinci”, lucrarea sa de urias success, aceasta il are ca principal protagonist pe profesorul de simbolistica de la Harvard Robert Langdon.

 
Desi nu a atins popularitatea “Codului”, si aceasta carte a batut cateva recorduri, devenind, printre altele, lucrarea cu cea mai rapida vanzare in prima zi in care a fost lansata. In total, “Simbolul pierdut” s-a vandut in aproape 7 milioane de exemplare, iar cifrele continua sa creasca de la o zi la alta.
Nu e de mirare – subiectul este atat de interesant incat atrage inca de la primele pagini. Langdon, inca o data, este atras intr-un vartej de intrigi alaturi de o serie de personaje misterioase si primejdioase, in incercarea lui de a-si salva o veche cunostinta din mainile unui individ psihopat dar extrem de puternic, un om care reusise sa inflitreze chiar si o puternica organizatie masonica.

 
Ce cauta acest individ? O sursa de putere nemasurata, “Piramida”. Pentru asta el recurge la orice, dar chiar orice – crime, rapiri, comploturi la cel mai inalt nivel si asa mai departe. Spre sfarsitul filmului, atunci cand adevarata sa identitate este dezvaluita, s-ar putea sa fii de-a dreptul socat, uimit, sa reconsideri tot ce ai citit pana acum si sa intelegi altfel actiunea filmului. Acel moment are si o extrem de puternica incarcatura emotionala, care i-ar bulversa chiar si pe cei mai lucizi si reci dintre cititori. Ramane sa afli despre ce e vorba citind aceasta carte, nu ii va dezamagi in vreun fel pe amatorii de suspans.

 
In toata nebuloasa asta de evenimente sunt implicati, pe langa Langford, o serie intreaga de oameni ai legii, oficiali guvernamentali, afaceristi si raufacatori cu interese care mai de care mai diferite si cu scrupule mai degraba lipsa. S-ar putea sa le pierzi sirul la un moment dat, insa oricum vei ramane concentrat doar pe actiune, care vine in cascada. Puternicul element de mister nu se limiteaza doar la rasturnarile de situatie, ci exploreaza si taramul “artelor negre” ale magiei, lucru ce aduce un plus de interes si transforma cartea in una cu adevarat “speciala”. Un argument in plus este acela ca deja se lucreaza la producerea unui film bazat pe aceasta carte, pelicula urmand sa-l aiba in rolul principal pe acelasi Tom Hanks, cel care l-a jucat pe Robert Langdon si in “Codul lui Da Vinci”. Cel mai probabil, filmarile vor incepe dupa 2015, mai intai urmand sa fie lansat alt film cu acelasi personaj, aceleasi lucruri care au placut fanilor genului si bazata pe cartea aceluiasi autor, Dan Brown, vorbind aici de “Inferno”.

 
Pana la film, trebuie citita aceasta carte ce te va face sa nu o mai pui jos din momentul in care ai inceput-o. Putine carti pot face asemenea “intoarceri” si iti pot oferi atatea surprize precum o face “Simbolul pierdut”. Daca ti-a placut “Codul lui Da Vinci” sau ai incredere in calitatile lui Dan Brown, scriitorul pe care il cunoaste o lume intreaga, e garantat ca iti va placea si aceasta.

 

Vezi detalii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*