Tata bogat, tata sarac – Robert KiyosakiUna din cele mai citite carti de motivare, dezvoltare personala si success financiar scrise vreodata, asta este “Tata bogat, tata sarac”, scrisa de americanul Robert Kiyosaki. Vanduta in circa 27 de milioane de exemplare la nivel mondial, aceasta lucrare nu doar l-a facut un adevarat superstar al domeniului pe autor, ci a stat si la baza unei serii extraordinar de populare. Mai mult, ea a inspirat foarte multi alti autori sa scrie lucrari similare, ele “inundand” pur si simplu piata in ultimul timp.

Cartea a fost popularizata inclusiv de celebra prezentatoare de televiziune Oprah in emisiunea ei, fiind considerata o extraordinara sursa de inspiratie de cei care doresc sa se imbogateasca. Chiar si un star mondial precum actorul Will Smith a marturisit ca a fost influentat de acest volum.

Marele sau avantaj este acela ca e foarte usor “digerabila”, putand fi citita fara probleme. Pentru a-si prezenta viziunea, investitorul si autorul american a folosit doua personaje imaginare, “Tatal bogat” si “Tatal sarac”, fiecare dintre ei “vorbind” in aceasta carte pentru a te indruma in drumul tau spre reusita financiara.

In mod evident, sfaturile cele mai bune, care iti vor aduce impliniri, sunt cele spuse de “tatal bogat”, cele ale “tatalui sarac” fiind folosite in contrapartida, pentru a-ti arata calea pe care nu trebuie sa o urmezi.

O lectura foarte interesanta, inspirationala, in concluzie. Atentie insa: acesta nu e un ghid de imbogatire, ci doar ceva care traseaza liniile generale despre cum trebuie sa-ti vezi viitorul financiar. Cel mult, iti poate servi ca impuls pentru a “te apuca de treaba”, pentru a inceta sa visezi doar si sa incepi sa devii ceea ce iti doresti sa devii. Un impuls foarte mare, foarte bun, e adevarat.

Daca esti cu adevarat pasionat de viitorul tau financiar – nu atat de bani in sine cat de libertatea pe care ti-o ofera acestia, vei citi “Tata bogat, tata sarac” pe nerasuflate. La sfarsit, mai mult ca sigur ca te vei simti foarte inspirat si te vei gandi ce e de facut pentru a-ti asigura viitorul. Daca esti precum cei mai multi dintre noi, deja vei trece la treaba si vei incepe sa-ti planuiesti caile de a atinge bunastarea materiala.

Cine e Robert Kiyosaki

Robert Kiyosaki, acum unul din cei mai cunoscuti autori de carti motivationale cu subiect financiar din lume, este un american cu ascendenta japoneza, nascut in Hawaii. Dupa cativa ani in vanzari si dupa ce a dat faliment cu doua afaceri (care incepusera foarte promitator), el a “dat lovitura” si s-a imbogatit in imobiliare, ceea ce i-a permis sa se retraga la 47 de ani si sa se apuce de scris.

El a devenit apoi scriitor, iar cartea despre care se face vorbire aici este cea care l-a propulsat pe culmile celebritatii. Intre timp, el a iesit din retragere si a mai cunoscut succesul si in alte afaceri, astfel ca averea lui a ajuns la circa 80 de milioane de dolari. S-ar putea sa aiba o idee despre cum se fac banii.

Vezi detalii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*