Editura Pandora M, Clubul Scriitoarelor și Librăria Cărturești Verona
vă invită joi, 20 octombrie, ora 18:00,
la evenimentul de lansare a volumului:
ANTIMEMORIILE UNEI MUZE de JULIA KALMAN
Lansarea va avea loc în Ceainăria Cărturești Verona. La evenimentul moderat de Erika Ciuică, scriitoare și fondatoare a Clubului Scriitoarelor, se vor afla, alături de autoare, poetul Paul Vinicius și Magdalena Mărculescu, director editorial al Editurii Pandora M.
Un moment inedit și unic în același timp va fi transpunerea pe pânză a unei recenzii a cărții Antimemoriile unei muze. Recenzia va fi pictată live de artista Valentina Irina Ciobanu.
O surpriză pentru invitații prezenți la eveniment va fi degustarea unei băuturi misterioase și exotice, preferata personajului principal al cărții Antimemoriile unei muze.
Julia Kalman și-a petrecut ultimii zece ani în ateliere de creație plastică, unde a scris două romane și jumătate. Boema a inspirat-o, a vindecat-o de blazare, iar artele i-au schimbat viața. Așa a început scrierea Antimemoriilor unei muze, publicat la Editura Pandora M, un exercițiu stilistic destul de manierist, care s-a transformat într-un joc literar, într-un experiment dureros, dar seducător.
Acum lucrează la un volum de proză scurtă, la un nou roman și la un proiect de traducere literară.
Julia Kalman este membră a Clubului Scriitoarelor încă de la înființarea acestuia.
„Se poate spune că, pentru Julia Kalman, fantasticul și ascuțitul său spirit de observație se întemeiază pe o predilecție spre ambiguitate, pe o tentație de a-și exorciza imaginea creatoare. Nu este mai puțin adevărat că, după lectura acestei cărți sclipitoare, inteligentă, ești tentat să folosești mai multe sugestii decât oferă însuși textul. Antimemoriile unei muze anunță apariția unui mare scriitor.“ Denis Dinulescu
„Julia Kalman păstrează în fiecare clipă un soi de detașare ludică, necesară, dar nu se mutilează, nu
se reduce pe sine, ba dimpotrivă, se afirmă, se amplifică, până când ajungi să nu-ți mai dai seama cine
privește pe cine, cine creează pe cine, cine domină pe cine: artistul, cel care așază muza delicat pe
planșetă și îi pictează pielea în culori fine sau muza însăși, care descrie totul cu atâta măiestrie.“
Erika Ciuică
„Julia Kalman face parte dintre acele spirite introvertite, erudite și îndrăgostite de artă și frumos, reușind să-și prezinte notațiile existențiale cu o mare acuitate și detașare și din niște perspective neașteptate și extrem de moderne. Pariul ei cu literatura este un câștig care mă face să-i aștept cărțile viitoare cu o foarte mare încredere.“ Paul Vinicius
[…] „ANTI-MEMORIILE UNEI MUZE”, de JULIA KALMAN […]