Arta crimei – Michael WhiteRomanul politist Arta crimei, scris de Michael White si publicat in martie 2015 la Editura RAO este inca o marturie a talentului scriitorului englez in ceea ce priveste proiectarea si realizarea unei carti politiste de exceptie.

arta-crimeiDe cand lucreaza in politie, inspectorul principal de politie Pendragon nu a mai intalnit niciodata un cadavru ca acesta. Dupa socul initial, isi da seama ca locul crimei este o imitatie dupa un tablou faimos al pictorului suprarealist Magritte.

In zona Whitechapel din Londra anilor 1880, o persoana care a ramas neidentificata pana in zilele noastre a comis o serie de crime macabre. Desi nu este o legatura directa intre crimele de azi si cele victoriene, exista cateva similaritati grotesti in ceea ce priveste mentalitatea celor doi faptasi.

 

Cel mai faimos criminal din istorie, Jack Spintecatorul, are acum un discipol, chiar in secolul XXI.

“Nu este doar pozitia bizara a cadavrului gasit in galeria de arta londoneza, inspectat de Pendragon si echipa sa; cel mai ciudat este faptul ca un mar a fost aranjat meticuloe in gaura in care inainte era fata cadavrului. Referinta la ictorul suprarealist Magritte este infiorator de clara.
Doua zeci si patru de ore mai tarziu, politia descopera al doilea cadavru mutilat intr-un stil grotesc. De aceats adata, scena incearca sa reproduca celebra panza a lui Dali, Persistenta Memoriei. Cineva incearca sa transforme crima intr-o forma de arta…
Si nu este pentru prima data, pentru ca acum mai mult de un secol, locuitorii din Whitechapel, in East End-ul londonez, traiau cu teame de un alt artist al cutitului. Jack Spintecatorul n-a fost prins niciodata, iar invataturile sale dau acum roade.”
Cartea poate fi cumparata de pe site-ul eMag (30% reducere), Libris, Elefant.
Mai multe despre opera literara a lui Michael White puteti gasi pe website-ul oficial al acestuia.

 

Vezi detalii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*