CANDIDATUL KREMLINULUI – Jason Matthews

CANDIDATUL KREMLINULUI – Jason MatthewsUltimul volum al faimoasei trilogii „Vrabia roşie” începe la 18 luni după acţiunea din volumul anterior, prin plănuirea asasinării unui înalt demnitar american de către ruşi, pentru a-l înlocui cu o „cârtiţă” pe care serviciul secret al lui Putin o cultivase de peste cincisprezece ani.

CANDIDATUL KREMLINULUI

Prinzând de veste, Dominika, Nate şi colegii lor din CIA sunt angajaţi într-o cursă contracronometru de găsire a „cârtiţei”, înainte ca aceasta să poată afla că Dominika era spioană americană şi s-o trimită astfel în beciurile morţii din Lubianka.
Este o tapiserie vastă, întreţesută cu firele altor operaţiuni de spionaj şi intervenţii ale serviciilor secrete ruseşti şi americane în Turcia, Austria, China şi Sudan, în care sunt implicate personaje deja cunoscute iubitorilor trilogiei. În cele din urmă totul va converge spre weekendul cercului de intimi al lui Putin, găzduit în spectaculosul palat prezidenţial de pe ţărmul Mării Negre.
Lumea creată de Matthews este reală, violentă, senzuală şi provocatoare, şi abundă în planuri ticluite cu grija marilor maeştri de şah, care anticipează jocul cu multe mutări înainte.

_________________________

“După ce absolvise cu note maxime Institutul Andropov, Dominika Egorova se delectase cu faptul că devenise o operupolnomocennîi, una dintre puţinele femei ofiţeri operativi din SVR. Însă dulcea iluzie a succesului căpătase gust de cenuşă când unchiul Vania o trimisese la Şcoala de Stat nr. 4, Institutul Kon din Kazan, pe malul Volgăi, cunoscut mai bine ca Şcoala de Vrăbii, acolo unde femeile învăţau permanentele, inexorabilele, inevitabilele umilinţe ale meseriei de Prostituată a lui Putin. O parte din sufletul Dominikăi a murit în Şcoala de Vrăbii – alte femei de acolo au murit la propriu, alegând, din deznădejde, să se sinucidă. Acel loc pustiit din sufletul ei a fost înlocuit de beşenstvo, o permanentă furie împotriva sistemului, şi o ură clocotitoare faţă de podhalimî, linguşitorii care-l înconjurau pe taciturnul lor suveran.”

Vezi detalii

Leave a Reply