Cheia succesului. Gandirea pozitiva – Napoleon Hill, W. Clement StoneCand citesti ceva scris de Napoleon Hill, ar fi bine sa citesti cu atentie, pentru ca ai o carte scrisa de unul dintre “titanii” literaturii motivationale, care a inspirat prin lucrarile sale sute de milioane de oameni si a fost consilierul a doi dintre cei mai mari presedinti americani din toate timpurile, Woodrow Wilson si Franklin Delano Roosevelt.

“Cheia succesului. Gandirea pozitiva” mai ofera si un alt motiv de a fi citita – coautor e W. Clement Stone, un om care a ajuns putred de bogat dupa ce a decis sa intre in afaceri avand doar 100 de dolari in buzunar.

cheia-succesului-Napoleon-Hill-Clement-StoneIdeea de baza a cartii e asta – poti face absolut orice daca iti folosesti mintea! Trebuie sa treci peste ideea ca nu poti, ca e greu, ca tu n-ai reusi niciodata. E fals! Oricine poate reusi, trebuie doar sa gandeasca pozitiv.

“Cand ai o problema, neintelegere cu cineva, prima persoana pe care trebuie sa o cercetezi esti tu. Daca incerci sa-l schimbi, combati, contrazici, apostrofezi pe celalalt, problema nu se rezova, nu dispare si va reveni sub alte forme. Incepe cu tine, cu acceptarea a ceea ce nu poti schimba si actiunea- atunci cand poti schimba”.

Acest citat din carte este esenta a ceea ce vor sa transmita cei doi. Gandurile si actiunile negative sunt cele mai importante elemente care stau in cale succesului tau si nu trebuie, sub nicio forma, sa le admiti in viata ta.

Dincolo de ganduri insa, e actiunea – trebuie sa pui in aplicare ceea ce inveti si ceea ce gandesti.
Iata cum crede Napoleon Hill ca poate fi folosita forta gandiri pozitive, avand urmatoarele mijloace:

1. Un scop bine definit
2. Disponibilitatea de a face un efort suplimentar
3. Gandirea precisa
4. Autodisciplina
5. Stapânirea propriilor gânduri
6. Credinta aplicata
7. O personalitate placuta
8. Spiritul de initiativa
9. Entuziasmul
10. Focalizarea atentiei
11. Lucrul în echipa
12. A învata din greseli
13. Viziunea creatoare
14. Justa alocare a banilor si a timpului
15. O minte sanatoasa într-un corp sanatos
16. Folosirea puterii universale a obisnuintei

Rezumat, inseamna asta: viitorul este asa cum ti-l faci. Oamenii pozitivi si hotarati reusesc intotdeauna in viata. O lectie ce trebuie sa intre in capul oricui.

Cand Napoleon Hill face echipa cu W. Clement Stone

Cooperarea dintre Napoleon Hill si unul dintre cele mai bune exemple de oameni care s-au “ridicat” prin fortele proprii, adica W. Clement Stone nu s-a rezumat doar la a fi coautori ai unei carti.

Cei doi, unii dintre cei mai de succes oameni din cele doua laturi ale reusitei in viata – cea teoretica si cea practica – au si creat un curs pe aceasta tema, a gandirii pozitive si succesului in viata, care a fost predat timp de 10 ani, intre 1952 si 1962.

Cartea a aparut la Editura Curtea veche in anul 2012 si poate fi gasita AICI, alaturi de alte carti ale lui Napoleon Hill.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*