Dam startul unui concurs sponsorizat de Editura Meteor Press, al carui premiu va consta in cartea “Limba română. Teste grilă pentru admiterea în învăţământul superior”. – Autori: Luiza Popescu, Tatiana Costache, Gheorghe Lăzărescu.
Castigatoare este Irina Bubulica. Veti fi contactata prin e-mail.
Editura Meteor Press va propune un nou model de concurs la care sunt invitati aceia dintre dumneavoastra care iubesc testele, ghicitorile, surprizele, enigmele, umorul si doresc sa castige o carte.
In concurs va intra cartea “Limba romana – teste grila pentru admiterea in invatamantul superior“ si testul va fi:
“Care dintre următoarele enunţuri nu conţine un pleonasm?
A) Elevii îşi aduc aportul la buna desfăşurare a lecţiilor.
B) Jucătorul şi-a adus contribuţia la succesul echipei.
C) S-a instituit o carantină de patruzeci de zile.
D) Avansaţi mai înainte!”
Pentru a intra in concurs, trebuie sa scrieri raspunsul intr-un comentariu (indiferent daca este corect sau nu, veti intra in concurs), insă veti mai primi inca o carte pentru a o oferi unui prieten daca raspunsul se dovedeste ca este corect. Indicii referitoare la raspunsurile corecte puteti gasi AICI.
Vor fi alesi trei castigatori, printr-o tragere la sorti care va avea loc in data de 9 aprilie 2014 (prin random.org).
Anuntarea celor trei castigatori va fi facuta in cadrul acestui post.
Detalii despre “Limba romana. Teste grilă pentru admiterea in invatamantul superior”
Cartea se adresează mai multor categorii de persoane preocupate de perfecţionarea cunoştinţelor de limba română şi de optimizarea performanţelor în acest domeniu: în primul rând, absolvenţilor de liceu care susţin proba la limba română pentru admiterea în instituţii de învăţământ superior; apoi, elevilor din învăţământul preuniversitar dornici de performanţă şi, în special prin a doua parte a lucrării, tuturor celor care doresc să stăpânească mai bine limba română, în conformitate cu cele mai recente norme în vigoare.
Lucrarea este formată exclusiv din teste-grilă, cu variante de răspuns dintre care una (şi nu numai una) este corectă.
În prima parte, testele sunt grupate în funcţie de principalele domenii ale limbii: fonetică, ortografie, ortoepie, punctuaţie; lexic; morfologie; sintaxa propoziţiei; sintaxa frazei.
Partea a doua permite familiarizarea cu cele mai importante norme prevăzute de ediţia din 2005 a Dicţionarului ortografic, ortoepic şi morfologic (DOOM).
Testele care vizează acest obiectiv se concentrează pe domenii de maxim interes, precum: despărţirea cuvintelor în silabe, accente, variante lexicale şi ortografice, variante verbale şi variante substantivale (forme de plural şi de genitiv-dativ).
Rezolvările tuturor testelor sunt indicate in final.
irina bubulica says
C) S-a instituit o carantină de patruzeci de zile.