Cucerirea – Jude DeverauxJude Deveraux este una dintre scriitoarele de romane de dragoste care a scris adevarate povesti de dragoste captivante. In timp, romanele scriitoarei Jude Deveraux au devenit adevarate bestselleuri iar povestile au incantat cititorii din lumea intreaga. “Printesa“, “Nopti inflacarate“, “Dimineti de lavanda” sunt cateva din romanele de succes ale scriitoarei.

“Cucerirea” este romanul care te va cuceri de la primele pagini. Povestea de viata a personajului principal, Zared Peregrine este una captivata si induiosatoare.  Zared Peregrine era sora mai mica a lui Rogan si Severn, iar la nastere familia o declarase baiat. Soarta a fost apriga cu Zared, a crescut fara afectiune fiind orfana de mama si a invatat sa fie puternica si sa fie luptatoare, sa lupte mai ales impotriva Howarzilor. Zared era o fata incapatanata, independenta, care manuia foarte bine arma si  dornica sa cunoasca oameni noi din afara castelului Moray, castelul unde locuia.

Cand fratele ei Severn a primit invitatia de a participa la un turnir organizat de Hugh Marshall, un turnir aparent usor dar care avea drept premiu pentru invingator, mana Annei, fiica lui Marshall, Zared a gasit oportunitatea de a iesi din castel.

Dorinta lui Zared de a iesi din castel nu se poate indeplini deoarece Liana  nu este de acord ca Zared sa iasa din castel. Ea aude discutia dintre Liana si Severn, fratele ei si decide sa fuga de acasa. Din nefericire, Zared este capturata de oamenii lui Oliver Howard. Zared este eliberata la insistentele lui Tearle, fratele mai mic al lui Oliver si intr-un moment de neatentie, eroina romanului este sarutata de Tearle.

Zared reactioneaza agresiv si  il injunghie si pleaca. Se reintoarce la Tearle sa verifice daca este ranit grav iar acesta se preface pentru ca ea sa stea langa el. Gestul ei il impresioneaza  si Tearle profita din plin de grija ei. Zared decide sa se intoarca acasa inainte ca fratii ei sa descopere ca ea nu mai este in casa. Cand ajunge acasa decide sa nu povesteasca despre incidentul cu Tearle iar intre timp Liana se razgandise si ii dadea voie sa plece cu Severn la turnir.

Liana spera ca Zared sa isi gaseasca un sot la turnir iar Severn ca o va cuceri pe lady Anne. Cand ajunge la turnir, Severn incepe sa regrete alegerea facuta, iar gestul sau nesabuit va starni rasul oamenilor, toti isi vor da seama de saracia familiei Peregrine, iar brutalitatea si increderea in sine o va face pe Lady Anne sa-l considere „un taranoi fara maniere”. Severn o saruta cu forta pe Lady Anne, iar Lady Anne il acuza ca este taranoi fara maniere si un barbat brutal.

Tearle Howard merge si el la turnir dar deghizat dorind sa o cucereasca pe Zared. Incepe o lupta intre Tearle si Zared, fata independenta, baietoasa care nu vroia decat sa se razbune pe dusmanii familiei ei, familia Howard.

Romanul “Cucerirea”este un roman captivant , un roman cu o poveste de dragoste aparte.

Vezi detalii

Leave a Reply