Dan Puric Carti

Despre Dan Puric s-au scris multe in tara si in strainatate. Mediatizarea sa este insa rezultatul binemeritat al unei activitati artistice complexe care trebuie sa fie cunoscuta si admirata.

De unde il cunoastem pe Dan Puric? Unii il cunosc din teatru, datorita rolurilor de exceptie pe care le-a jucat de-a lungul timpului, precum Don Quijote, Eminescu, Arlechino, Semion Semionovici Podsekalikov, Rica Venturiano, Branzovenescu. Altii au mers la piesele regizate de el, l-au aplaudat in spectacole remarcabile precum Vis, Don Quijote, Cei 150, Toujours l’amour, Pantomimia. Iubitorii de lectura au facut cunostinta cu Dan Puric prin cartile sale exceptionale Despre omul frumos, Fii demn! sau Cine suntem. Cineastii il stiu din filmele in care a avut roluri importante. Telespectatorii l-au remarcat in interviurile sau emisiunile de televiziune datorita viziunii sale asupra promavarii valorilor romanesti.

Profesional, actorul, regizorul, publicistul Dan Puric este capabil de o exprimare artistica totala. Spectacolele sale complete in care creatia, regia si coregrafia sunt imbinate intr-un mod unic recunoscut la nivel international au reusit sa duca arta pantomimei la un alt nivel, un rezultat remarcabil care il transforma in creatorul unui limbaj artistic propriu, singular.
Este aproape imposibil sa nu te lasi captivat de talentul si personalitatea acestui om de cultura, care prin spectacolele sale de pantomima reuseste sa comunice dincolo gesturi. In cadrul spectacolului Vis, de exemplu, Dan Puric demonstreaza ca este un artist complet, unul dintre talentele romanesti care pot fi simplu descrise de cuvintele one man show.

Viziunea sa asupra artei a inceput prin studiul in cadrul Universitatii de Arta Teatrala si Cinematografica si s-a dezvoltat prin experientele profesionale din cadrul Teatrului din Botosani, Teatrului National din Bucuresti, de-a lungul turneelor internationale de teatru si prin proiectul propriu de succes Compania de Teatru Passe-Partout. Contributia sa culturala a fost recunoscuta prin numeroase premii si distinctii la nivel national si international.

Dan Puric, artistul, este un nume remarcabil. Cine este, insa, Dan Puric, omul ale carui carti au prins atat de bine la public?
S-a nascut la Buzau, in februarie 1959 si declara ca a crescut intr-un cadru matriarhal care l-a marcat deosebit si l-a ajutat sa constientizeze contributia feminina in familie. Experientele prin care a trecut in viata, stagiul militar, regimul politic, dar mai ales pierderea primului copil l-au modelat si l-au maturizat, dar mai presus de toate, l-au facut sa se apropie de Dumnezeu. Cei care il cunosc spun ca este un om echilibrat si cerebral, un barbat care isi respecta cuvantul si pe cei din jur, un tata care a invatat sa accepte loviturile vietii cu ajutorul credintei. Prin ceea ce face, prin discursul pe care il promoveaza referitor la puritatea sufletului, la valorile romanesti in care crede inca se pot vedea sinceritatea si bucuria de a trai. Toate aceste stari sunt transferate intr-un fel sau altul catre interlocutori, catre public, catre cei din jur cu naturaletea sa obisnuita.

Un om cu experiente de viata demne de a fi povestite, o personalitate care marcheza cultura romaneasca prin contributiile sale in teatru, film, publicistica, un nume care merita sa fie descoperit, admirat, aplaudat, acesta este Dan Puric.

 

Suflet romanesc – Dan Puric

Suflet romanesc – Dan Puric

Dan Puric Carti 24/04/2014 at 2:34 pm

Daca esti materialist, cinic, singurul tau Dumnezeu e logica rece, sceptic perpetuu, nici nu te obosi sa deschizi cartea “Suflet romanesc”, de Dan Puric, nu e ceea ce iti trebuie. Daca esti credinicios sau doar spiritual, daca inca mai cauti adevaruri despre Dumnezeu, sentimente, poporul tau, volumul asta s-ar putea […]

Read more ›
Fii demn! – Dan Puric

Fii demn! – Dan Puric

Dan Puric Carti 10/02/2014 at 10:58 am

“Fii demn”, carte a cunoscutului Dan Puric, este cea mai personala lucrare a acestuia, una in care incearca sa isi deschida sufletul in fata cititorului. Momente din copilaria acestuia, reflectii despre viata, fericire si prietenie se imbina in acelasi stil inconfundabil, pur, purist si, pe alocuri, mistic cu care ne-a obisnuit autorul. […]

Read more ›
Despre omul frumos – Dan Puric

Despre omul frumos – Dan Puric

Dan Puric Carti 06/02/2014 at 9:10 am

Actorul si regizorul Dan Puric isi continua, cu o rara siguranta de sine, incursiunile in filosofie incepute mai demult, cu “Despre omul frumos”, inca o carte interesanta prin punctul sau de vedere original si stilul nonconformist. Desigur ,ca mereu cand e vorba de Dan Puric, vor fi doua tabere de […]

Read more ›
Cine suntem – Dan Puric

Cine suntem – Dan Puric

Dan Puric Carti 04/02/2014 at 1:45 pm

Ce se intampla cu identitatea romaneasca? Unde se duc vechii ei stalpi, de la credinta la patriotism? Dan Puric, in cartea “Cine suntem”, publica o colectie de interviuri si eseuri in care si-a expus viziunea despre asta, incearca sa dea niste raspunsuri. Ce i-a iesit? O experienta in sine pentru […]

Read more ›