Eckhart Tolle Carti

Eckhart Tolle, autorul celei mai vandute carti spiritual a momentului (Puterea prezentului), are o poveste de viata impresionanta, care ii calauzeste pe cei din jur prin puterea exemplului. Daca el a reusit sa gaseasca acea pace interioara pe care o cautam cu totii si cititorii sai spera sa ii urmeze modelul. Eckhart Tolle le arata celor dispusi sa asculte cum sa scape de suferinta, cum sa traiasca in prezent si sa aprecieze clipa urmandu-i exemplul, citindu-i cartile, impartasindu-i teoria.

Pana sa ajunga la starea de beatitudine pentru care militeaza astazi, liderul spiritual a milioane de cititori din lumea intreaga a trecut prin intamplari marcante.

In 1948 se nastea in Germania, in apropiere de Dortmund, Ulrich Tolle, cel care mai tarziu avea sa devina, prin circumstante care i-au schimbat total destinul, calauza spirituala si exemplu pentru cei care vor sa-si schimbe viata in bine.

Au urmat o copilarie nefericita provocata de neintelegerile, si ulterior, de despartirea dintre parinti, mai multe relocari, din Germania in Spania, din Spania in Anglia, o tinerete incercata de suferinta. Desi permanent se refugia in studiu si incerca sa inteleaga crizele depresive, frica si anxietatea prin care trecea, simtea ca se afunda mai mult intr-o nefericire fara final.

A studiat literatura, limbi straine, astronomie si, mai apoi, la Universitatea din Londra, filozofie, psihologie cautand solutii si raspunsuri pentru lipsa multumirii fata de sine. Toate eforturile sale de a se autodepasi, de a se reconcilia cu el insusi au fost in zadar.

Trecand prin diferite stari de deznadejde si dezamagire, Eckhart Tolle a trait obsesia sinuciderii, s-a izolat de lume ramanand fara prieteni, fara un loc de munca si fara un acoperis deasupra capului.

De la agonie la extaz, a fost, insa, doar un pas. Eckhart Tolle a trait experienta iluminarii, a avut parte de acel moment in care a realizat ca trebuie sa se schimbe, sa se priveasca altfel. Asa ca la 29 de ani, dupa o viata cu suferinte si limitari s-a apucat sa scrie carti spirituale si sa transmita mai departe invataturile simple pe care le-a constientizat in acel moment crucial al vietii si care l-au transformat total in omul impacat de astazi.

Cei care vor sa inteleaga profunda tranformare a lui Tolle ar trebui sa inceapa lectura invatamintelor sale cu cele doua carti exceptionale Puterea Prezentului si Un Pamant Nou, in care este detaliata revenirea la viata a unui om care a reusit sa treaca de la sinucidere la beatitudine, de la anxietate la pace, de la suferinta la fericire, de la conditia sociala de om al strazii la cea de lider spiritual.
Puterea Prezentului este mai mult decat unul dintre succesele autorului, o carte tradusa in peste 33 de limbi si apreciata pentru claritatea mesajului transmis. Este calea schimbarii pe care multi dintre noi o ignoram.

In prezent, Eckhart Tolle traieste in Canada si reuseste prin discursuri motivationale, prin exemple din viata si prin cartile sale sa ii faca pe oameni nu doar sa isi doreasca linistea si fericirea, ci si sa reuseasca sa o obtina prin propriile eforturi.

 

Puterea prezentului. Ghid de dezvoltare spirituala – Eckhart Tolle

Eckhart Tolle Carti 25/08/2014 at 12:23 am

La 29 de ani, Eckhart Tolle trecea printr-o extrem de lunga perioada depresiva si avea ganduri negre, de sinucidere. In momentul acela, autorul nascut in Germania a hotarat sa faca o schimbare in viata lui. A decis ca trebuie sa traiasca in prezent, sa nu se mai gandeasca la ranile […]

Read more ›