Va propunem spre lectura cartea “Empatia in parenting”, scrisa de Shauna Shapiro si Chris White, disponibila online exclusiv AICI, in stoc limitat.
Cartea incearca sa ne invete cum sa cresti un copil echilibrat si independent, care sunt nevoile pe care le au nevoie copiii nostri pentru a creste minunat si a-si implini visurile, pentru a-si urma talentele si pentru a face din aceasta lume un real paradis.
Este o carte pe care oricare parinte responsabil trebuie sa o citeasca, sunt lucruri pe care oricare parinte din secolul XXI trebuie sa le aplice.
Aveti mai jos un fragment din superba carte a lui Shauna Shapiro si Chris White.
“Iubirea este unul dintre acele concepte care sunt greu de explicat intr-o simpla definitie. O parte a provocarii este chiar natura subiectiva a termenului; este ceva ce simtim in noi insine, iar acest sentiment este de multe ori unic si personal. Maureen Hawkins surprindea intr-un chip minunat modul in care iubirea ne influenteaza ca parinti, cand scria: „Inainte sa fi fost conceput, te-am dorit. Inainte sa te fi nascut, te-am iubit. Cu o ora inainte sa fi fost aici, mi-as fi dat viata pentru tine. Acesta este miracolul iubirii” (Canfield, 2000, p.103).
Iubirea este, pe de o parte, o stare sentimentala ce influenteaza modul in care fluxul de energie si informatii se scurge prin mintea si creierul nostru. In general, oamenii declara ca se simt mai deschisi si duiosi, identificand senzatia in special in dreptul pieptului. Adesea, ne deschidem lasandu-ne patrunsi de un sentiment extins de constientizare, o sensibilitate crescuta fata de starile celorlalti si un flux natural de bunatate. Sentimentele de iubire par sa ne motiveze si sa ne accentueze capacitatea de a avea grija de ceilalti. In acele zile cand „simtim iubirea”, nimic din tot ce am putea sa facem pentru copiii nostri nu pare imposibil. Cand iubirea „pluteste” intre noi, am merge bucurosi pana la capatul Pamantului pentru ei, chiar daca ar trebui sa platim un pret mare cu propria fiinta. Iubirea ne poarta dincolo de tendintele noastre egocentriste.
Acum, va propun sa ne intoarcem la termenul „neconditionat”. Cand oferim ceva in mod neconditionat, il daruim fara nicio retinere. Cand vine vorba despre iubire neconditionata, aceasta presupune ca ne iubim copiii — si, mai important de atat, ca ne exprimam iubirea fata de ei in moduri prin care sa o simta — indiferent care este comportamentul lor sau nivelul lor de performanta. Copiii nostri au nevoie sa ne auda spunand: „Nu exista nicio greseala, nicio lipsa de buna-cuviinta si niciun esec din partea ta care sa ma opreasca sa te mai iubesc si sa iti mai port de grija. Voi fi mereu aici pentru tine, orice s-ar intampla”.”
Cartea este la reducere si costa numai 20 de lei si cativa banuti.
Leave a Reply
You must be logged in to post a comment.