Fluturi – Irina BinderCele doua carti din seria “Fluturi” a Irinei Binder iti vor dezvalui o alta latura a sensibilitatii. Una care te va emotiona, te impresiona si te va face sa devii un om cu adevarat mai bun. Loviturile pe care ti le da soarta, la urma urmei, sunt inevitabile, te va invata aceasta carte, tot ceea ce conteaza este sa stii sa treci peste ele asa cum se cuvine.

fluturi-irina-binderAutoarea incearca sa arate asta – si modurile prin care te poti vindeca – aratandu-ne propriile ei experienta triste, dar cele care, in cele din urma, au devenit lectii despre viata ce au ajutat-o sa-si gaseasca fericirea.

Titlul “Fluturi” nu e ales intamplator, fiind o metafora asupra fragilitatii existentei si iubirii si un indemn sa traim cat avem timp in aceasta lumea, sa ne bucuram de existenta noastra.

Iata un fragment din aceasta carte:

“Toate aceste lovituri îti dau ocazia sa-ti testezi limitele si sa fortezi depasirea lor. Îti dau ocazia sa vezi cine te-a iubit cu adevarat si cine te-a iubit doar declarativ si interesat. Îti vor da ocazia sa vezi cine esti, ce poti si ce însemni, atât pentru cei din jurul tau, cât si pentru tine însuti. Cu toate acestea, oricât de multe experiente vei trai, nu vei sti niciodata câte poti îndura. Asta pentru ca oamenii nu îsi cunosc limitele. Nu vei sti unde vei ajunge si nici felul în care te vor schimba loviturile primite, care te pot înrai sau te pot face mai bun; te pot transforma într-un om puternic, încrezator, luptator sau te pot transforma într-un om vulnerabil, speriat, resemnat. Viata, drumurile, loviturile si oamenii ei te pot îndeparta sau te pot apropia de tine… totul tine doar de ce alegi.”

Ceea ce face Irina Binder in aceste carti, dincolo de a prezenta de o maniera aproape filosofica ceea ce trebuie sa faci pentru a te dezvolta ca om, pentru a razbi, este sa-si povesteasca viata si experientele triste. In “Fluturi”, Irina Binder este ea insasi o carte deschisa, o carte care pare facuta nu doar sa-i vindece pe cititori, ci si sa o vindece definitiv pe cea care a scris-o.

Ea dezvaluie momentele sale de tristete, de slabiciune, momentele in care a fost ranita in dragoste, in care pana si bucuria Craciunului i-a fost rapida de suferinte, dar si modul in care s-a ridicat.

Cum? Tot prin iubire, pentru ca ea e cea care iti da forta dar ti-o si ia. E cea care te face cu adevarat sa simti ca traiesti, asta transmite autoarea. Nu e vorba doar de iubirea in sensul romantic, ci de iubirea a tot ceea ce te inconjoara.”Nu sunt atât de saraca…

“Nu sunt atât de saraca, încât sa nu am ceva de daruit din putinul meu.
Nu sunt atât de saraca, încât sa tin usa casei închisa si sa-mi doresc singuratatea.
Nu sunt atât de saraca, încât sa nu am o vorba buna pentru un om care are nevoie de ea.
Nu sunt atât de saraca, încât sa nu am lacrimi pentru a plânge alaturi de un prieten.
Nu sunt atât de saraca, încât sa nu am zâmbete pentru cei care le-au uitat”

Sunt oameni pe care cartile astea ii vor face sa planga. Asta spune ceva despre ele. Cartea “Fluturi – Irina Binder” a fost publicata in 2013 la Editura For You.

Ambele volume pot fi gasite AICI.

Vezi detalii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*