Istoria Iubirii – Simon May

Istoria Iubirii – Simon MayRomanul lui Simon May, Istoria Iubirii, este aparut in luna ianuarie 2014 la Editura Nemira si prezinta o incursiune in zona mentalitatii ce inconjoara un sentiment vechi de cand lumea.

Mergand pe firul a 2500 de ani de gandire omeneasca, Simon May prezinta modul in care a evoluat idealul iubirii, incepand cu originile ebraice si grecesti, trecand prin crestinism. De la “Dumnezeu este Iubire” s-a ajuns la “Iubirea este Dumnezeu”, ceea ce, considera May, este extrem de neadevarat si reprezinta un derapaj periculos care duce la deziluzie.

Cu meticulozitate, autorul observa modul de raportare la iubire al multor filozofi si scriitori renumiti: Aristotel si a sa prietenie perfecta, abordarea stil “vanatoare sexuala” a lui Ovidius, sau stilul plictisit lui Proust.

In ciuda credintei majoritatii, cum ca iubirea ar reprezenta o solutie pentru a-si gasi menirea, siguranta si fericirea in viata, Simon May dezvaluie in Istoria Iubirii, extrem de clar, ca iubirea in forma modern acceptata reprezinta numai dorinta pentru cineva despre care credem ca ne poate darui si intari credinta in propria noastra existenta.

In 268 de pagini, traducerea Danei Ionescu reuseste sa surprinda lucrurile esentiale pe care autorul doreste sa le transmita.

Gasiti cartea AICI, e o lectura recomandata.

 

istoria-iubirii-simon-may

Leave a Reply