Kempeitai – Gestapoul japonez – AVANPREMIERA

Kempeitai – Gestapoul japonez – AVANPREMIERAEditura Meteor Press vă face cunoscută o nouă apariţie editorială,

“Kempeitai – Gestapoul japonez”

Volumul care urmează să-şi facă apariţia în scurt timp pe piaţa editorială de carte, Kempetai – Gestapoul japonez, prezintă aspecte foarte puţin cunoscute publicului cititor despre poliţia militară japoneză din anii 1930 şi despre implicaţiile în evenimentele istorice din perioada celui de-al Doilea Război Mondial.

Supranumită „Gestapoul japonez”, Kempeitai („Corpul Soldaţilor Legii”) a rămas întipărită mai ales în memoria victimelor ei pentru crimele comise în rândul populaţiilor autohtone din teritoriile ocupate şi al prizonierilor de război Aliaţi.

Mulţi oameni, inclusiv japonezi, nu ştiu însă nici astăzi că această organizaţie a avut reţele de criminali şi colaboratori care extorcau, pentru statul japonez, de la cetăţeni şi firme, sume uriaşe de bani. Mulţi nu ştiu că ea a administrat o vastă reţea de lagăre de prizonieri şi lagăre de muncă forţată, în care deţinuţii erau trataţi fără milă, cu cea mai mare cruzime. Mulţi nu ştiu că personalul ei a efectuat experimente biologice şi chimice pe oameni vii, a realizat vivisecţii şi a obligat femei din toate rasele să se prostitueze.

Pe aceştia mulţi care nu ştiu, fie din simplă ignoranţă, fie pentru că nu vor să ştie, autorul, doctor în istorie şi foarte bun cunoscător al evenimentelor petrecute în Orientul Îndepărtat în al Doilea Război Mondial, îşi propune nu doar să-i informeze, ci să-i şocheze de-a dreptul, apelând în acest sens la mărturii directe ale supravieţuitorilor şi la o serie de ilustraţii grăitoare:
„Această carte nu este pentru cei slabi de înger sau care se scârbesc uşor… Sângele aproape că se prelinge din aceste pagini, iar ţipetele celor morţi de multă vreme răsună de-a lungul deceniilor până la noi… Deşi au murit milioane de oameni din cauza Kempeitai, oare cine din lumea asta a auzit de această organizaţie? Asemenea războiului din Asia, Kempeitai a devenit doar o notă de subsol a istoriei, cunoscută doar universitarilor şi istoricilor… Citiţi şi vă îngroziţi, pentru că aşa trebuie.”

Gestapoul japonez

Născut în 1974 la Colchester, Marea Britanie, dr. Mark Felton şi-a susţinut doctoratul în istorie americană la Universitatea Essex. În prezent, trăieşte în China, împreună cu soţia şi fiul său, ţinând cursuri la Universitatea Fundan. A contribuit cu articole la numeroase publicaţii cu profil istoric şi este autorul câtorva cărţi despre evenimentele petrecute în Orientul Îndepărtat în al Doilea Război Mondial.

Editura Meteor Press vă invită să descoperiţi şi să vă completaţi cunoştinţele de istorie despre perioada celui de-al II-lea Război Mondial, care se dovedeşte a fi, în contextul evenimentelor actuale, o perioadă care a lasat în urmă conturi neînchise şi răni deschise atât pentru supravieţuitori, cât şi pentru naţiuni, în relaţiile dintre ele.

www.meteorpress.ro
www.librarul.ro

Vezi detalii

One Comment

  1. Jaylen says:

    A really good answer, full of ranlotaiity!

Leave a Reply