Puterea – Rhonda ByrneDupa succesul extraordinar pe care l-a cunoscut cu “Secretul”, scriitoarea si jurnalista australiana Rhonda Byrne a revenit, in 2010 (publicata in Romania in 2011), cu alta lucrare care s-a bucurat de atentie , continuarea lucrarii pomenite, care poarta numele de “Puterea”.
In mare, tema este aceeasi ca la “Secretul”, doar ca putin adaptata. De data asta, ideea de baza se invarte in jurul asa-numitei “legi a iubirii”. Cu alte cuvinte, Byrne spune ca aceasta iti da putere. Puterea de a fi fericit, puterea de a fi sanatos, puterea de a te intelege cu oamenii, puterea de a reusi in viata, chiar si in cele mai vitrege conditii.
“Gandeste-te putin: ce ar fi aceasta lume fara iubire? Mai intai de toate, tu nu ai exista, caci fara iubire tu nu ai fi putut fi conceput.
Totul se leaga, crede Byrne. Fortele din Univers si cele din interiorul oamenilor, sufletul care nu este legat strict de corpul nostru. Nimeni din familia ta si niciun prieten nu s-ar fi nascut. De fapt, pe planeta nu ar exista nici macar un singur om. Daca forta iubirii ar inceta in aceasta clipa, rasa umana ar descreste rapid, iar in scurt timp ar disparea”.
Ea merge chiar mai departe si exploreaza tema mortii, a astrelor, a energiilor necunoscute si nebanuite. Oamenii le pot capta – fie ca sunt energii negative, fie ca sunt energii pozitive, in functie de atitudinile lor, de cat de mult sunt dispusi sa mearga. Cat despre autoare, ea merge foarte departe cu ipotezele si presupunerile. Poate ca unele sunt intuitive, dar sunt, cu siguranta, foarte greu de dovedit, oricat de usor de explicat ar fi ele. Promisiunile autoarei sunt insa mari, foarte mari, mergand pana la promisiunea unei schimbari radicale a vietii:
“În cartea de faţă doresc să îţi arăt calea către o viaţă extraordinară. Sunt atâtea pe care trebuie să le ştii despre viaţă, şi toate sunt de bine. De fapt, sunt mai mult decât de bine. Sunt fenomenale!
Viaţa este mult mai uşoară decât îţi imaginezi, iar dacă vei înţelege cum funcţionează ea şi vei fi conştient de Puterea din interiorul tău, vei experimenta magia vieţii trăite la apogeu – şi astfel, viaţa ta va deveni uimitoare!”
Oare te va ajuta aceasta carte? Da si nu. Depinde foarte mult de structura ta psihica. Daca esti un om inclinat sa creada, capabil sa-si goleasca sufletul si sa si-l incarce rapid cu ceva pozitiv fara a intra in detalii, fara a cauta sa observe neajunsurile, lucrurile nedovedite, cu siguranta ca e o carte foarte utila. Daca esti mereu sceptic, cauti logica in orice si esti rece-analitic, sigur nu, nu ti se va potrivi.
Pentru cei din prima categorie, “Puterea” e o carte de citit. Chiar le poate schimba viata, daca sunt dispusi sa creada aceste lucruri si, fireste, sa le puna in aplicare urmarind acest scop. Ei ar trebui sa stie ca mai are si o urmare, numita “Magia”, care exploreaza aceleasi teme obisnuite ale Rhondei Byrne.

Vezi detalii

Leave a Reply