Top romane politiste din toate timpurileDaca esti un fan al romanelor politiste, atunci ar trebui sa ai in vedere urmatoarele romane pentru ca iti vor placea cu siguranta.

Fiica timpului, de Josephine Tey este primul roman politist despre care vom vorbi. Acest roman se afla in topul Wikipedia al romanelor politiste. Vorbim despre un roman care a aparut in anul 1951 si care reprezinta o ancheta ce urmareste crimele regelui Richard al lll-lea. Acest roman este ultimul publicat de Josephine Te, aceasta stingandu-se din viata la scurt timp dupa publicarea lui.

Somnul de veci, de Raymond Chandler este al doilea cel mai bun roman politist din topul Wikipedia. Povestea este una despre sex, droguri si santaj in inalta societate, spusa de un dur cinic pe nume Philip Marlow.

John le Carre a scris si el un roman politist foarte apreciat si anume Spionul care a iesit din joc. Aceasta este cartea care i-a asigurat autorului o reputatie internationala. In cadrul acestei carti vom putea citi despre povestea unui agent care incearca sa renunte la cariera sa de spion.

Gaudy Night de Doroty L. Sayers este un roman politist destul de apreciat pe plan international. In momentul de fata aceasta carte nu exista si in varianta tradusa la noi.

Agatha Christie are si ea o carte in topul propus de Wikipedia. Cine l-a ucis pe Roger Ackroyd este un roman politist pe placul iubitorilor genului. Agatha Christie este apreciata pentru romanele politiste publicate, acest roman fiind unul dintre cele mai bune ale scriitoarei. In acest roman, ea prezinta povestea unui industrias dintr-un sat fictiv din Anglia, care este ucis de lovitura unui pumnal. Detectivul Poirot trebuie sa dezlege misterul crimei.

Rebecca, de Daphne Du Maurier ne prezinta povestea a doua femei cu acelasi nume precum cel al romanului. Povestea este una despre dragoste si despre moarte, scris intr-un stil ce i-a asigurat o pozitie fruntasa in topul Wikipedia.

 

Vezi detalii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*