Amazoanele. O poveste, de Adriana Babeti – Lansare la Libraria Bastilia

Amazoanele. O poveste, de Adriana Babeti – Lansare la Libraria BastiliaVineri, 21 februarie 2014 va avea loc, la Libraria Bastilia (Piata Romana nr 5), lansarea cartii Amazoanele. O poveste, de Adriana Babeti.

Intre orele 18:00 si 19:30 evenimentul ii va avea ca invitati pe Ioana Parvulescu, Simona Sora, Livius Ciocarlie si Bogdan-Alexandru Stanescu.

Amazoanele. O poveste a fost nominalizat pentru Premiul Cartea Anului, acordat de revista Romania literara. Cartea este tiparita la Editura Polirom, in cadrul Proiectului editorial finantat de Administratia Fondului Cultural National.

UPDATE: Cartea a CASTIGAT Premiul Cartea Anului 2013.

 

Amazoanele-Opoveste-Adriana-Babeti-lansareAm pornit, pas cu pas, pe urmele amazoanelor, ca sa le impresor si cuceresc ca pe-o cetate.

Intii, am atacat reduta cea mai expusa a intregii povesti: insusi numele lor. Apoi, a trebuit sa aflu ce scriu poetii, dar si istoricii din vechime, greci si romani, despre neamul amazoanelor. Iar in finalul atacului, cu hartile in fata, am vrut sa intru in Amazonlandia: in zecile de tarimuri, unele aflate la granita dintre mit si realitate, unde anticii credeau ca ar fi trait si luptat aceste femei.
Ca sa cuceresc in fine mareata cetate a amazoanelor si, deopotriva, cititorul, am convocat cele mai de efect trupe, cu arme si paveze stralucitoare, gata oricind sa-ti ia ochii si sa te invaluie. Am pregatit doua unitati de asalt. Prima avea menirea sa dea un iures prin amazonstyle, caci capturile promiteau mult: cum arata trupul razboinicelor, cum era el pregatit pentru infruntari, ce mincau, cum se inarmau si calareau amazoanele, care era linia modei pe-un cimp de bataie, dar si cum se travesteau aceste femei belicoase. Cit despre a doua unitate, ce trebuia sa lupte sub stindardul lui Eros, tinta ei putea fi lesne ghicita. Acolo s-ar fi vazut ce patimase istorii de-amor stirnesc razboinicele…
Asa s-a nascut Amazoanele. O poveste.

(Adriana Babeti)

Cartea a fost publicata in anul 2013 la Editura Polirom si poate fi gasita AICI.

One Comment

  1. […] Cartea Anului 2013 a fost castigat de scriitoarea Adriana Babeti, pentru opera “Amazoanele. O poveste”, publicata la Editura […]

Leave a Reply