Dale Carnegie Carti

Nu vei putea avea parte de un succes real decat daca iti place ceea ce faci, este unul dintre citatele cunoscute ale celui mai important autor de carti motivationale, Dale Carnegie. Intelesul acestui motto pare ca l-a urmarit in viata, pe tot parcursul evolutiei sale profesionale, de la agent de vanzari la modelator de destine profesionale si personale.

Dale Carnegie a fost si, fara indoiala, este inca cel mai important scriitor de carti de dezvoltare personala si profesionala. Un succes rasunator in cariera de autor, cu peste 15 milioane de oameni care au descoperit Secretele succesului din cartea cu acelasi nume si o ascensiune remarcabila in topul celor mai vanduti autori.

Chiar daca Dale Carnegie nu a fost un copil cu privilegii, perseverenta si increderea sa in schimbare l-au transformat in personalitatea de astazi. De nationalitate american, si-a petrecut copilaria si adolescenta la ferma din Missouri a parintilor sai. Un copil sarac, dar muncitor si cu perspective care studiaza si incearca permanent nu doar sa devina mai bun, ci si sa ii invete pe altii sa o faca. Probabil acest lucru ii aduce succesul, increderea ca prin ceea ce stie, prin ceea ce face poate ajuta la schimbarea in bine a celorlalti pe plan profesional si personal.

A inceput sa munceasca in vanzari, a vandut cursuri, produse de consum (slanina, sapun), a predat cursuri pentru adulti, a vorbit in public si a scris. Orice domeniu a experimentat, a reusit sa devina foarte bun in ceea ce face, astfel incat a avut succes ca vanzator si o cariera excelenta ca profesor si orator si a urcat pe culmile succesului prin cartile sale. Tocmai aceasta este si reteta succesului: staruinta de a fi mereu cel mai bun, curajul de a actiona si de schimba mentalitati.

Cartile sale au fost si inca sunt adevarate ghiduri pentru a deveni mai buni ca persoane, ca profesionisti. Cea mai vanduta carte a sa in intreaga lume ramane How to Win Friends and Influence People (Secretele succesului sau Cum sa castigi prieteni si sa influentezi oameni), o carte tradusa in numeroase limbi, printre care si limba romana.
Europenii, insa, au preferat dintre scrierile lui Carnegie cartea care te ajuta sa fii mai putin ingrijorat, sa preiei controlul asupra stresului si sa te concentrezi asupra a ceea ce este important in viata (How to Sop Worring and Start Living).

Dale Carnegie a lasat carti capabile de o dezvoltare vizibila a oricarui individ, indiferent ca aceasta este la nivelul comunicarii (Cum sa vorbim in public), al abilitatilor manageriale (Liderul pot fi tu), al capacitatii de a-ti gasi motivatia (Secretele succesului), al nevoii de a convinge (Tehnici de a vinde) sau pur si simplu, pentru a gasi satisfactia unei vieti personale implinite (Cum sa te opresti din ingrijorare si sa incepi sa traiesti, Cum sa te bucuri de viata si de slujba).

Influenta indiscutabila in domeniul comunicarii, al afacerilor, al dezvoltarii ca individ inceputa de prin cartile sale a fost dezvoltata de Carnegie si in cadrul Institutului Dale Carnegie pentru Discursuri Eficiente si Relatii Umane cu filiale in numeroase tari, printre care si Romania.

 

Lasa grijile, incepe sa traiesti – Dale Carnegie

Lasa grijile, incepe sa traiesti – Dale Carnegie

Cauti un manual pentru viata, ceva care sa te ajute sa treci peste probleme, griji, stres si asa mai departe? Probabil nu exista nicio carte mai buna pentru asta decat “Lasa grijile, incepe sa traiesti”, a lui Dale Carnegie. Sa nu te mire daca citesti cartea asta dupa zile sau […]

Read more ›
Cum sa vorbim in public – Dale Carnegie

Cum sa vorbim in public – Dale Carnegie

Inca o carte din colectia extraordinara, utila si bine scrisa a lui Dale Carnegie, poate cel mai mare autor de carti motivationale care a trait vreodata. “Cum sa vorbim in public” e un adevarat manual. Nu doar pentru cei care vor sa se perfectioneze in arta discursului in public, ci […]

Read more ›
Secretele succesului – Dale Carnegie

Secretele succesului – Dale Carnegie

Daca am spune ca “Secretele succesului”, de Dale Carnegie, e cea mai buna carte scrisa vreodata pentru persoanele care vor sa reuseasca in viata, ar putea fi exagerat. Sau ar putea sa nu fie exagerat. Asta este efectiv o carte din categoria celor care schimba vietile, din categoria celor pe […]

Read more ›