George R.R. Martin Carti

Despre George R. R. Martin

Daca ai auzit de serialul fenomen Urzeala Tronurilor, indragit de milioane de fani, atunci cu siguranta esti interesat sa afli cine este responsabil de acest succes. Urzeala tronurilor este o productie ecranizata de scriitorul, producatorul si scenaristul tv american George R. R. Martin. Nu doar ca a scris unul dintre cele mai citite romane de fantasy, dar George R. R. Martin a reusit sa se implice in ecranizarea acestuia, transformandu-l intr-un succes total.

George R. R. Martin s-a nascut in Statele Unite (1948) si a studiat jurnalismul la Northwestern University Illinois, remarcandu-se ca fiind un student eminent. Ca scriitor, el a abordat diferite genuri, precum nuvele si romane SF, fantasy sau horror.

Scrierile sale au succes si atrag milioane de cititori. Pe de o parte premiile pe care le-a primit (in anii 70 a fost rasplatit cu premiul Hugo si Nebula) pentru nuvelele sale de la inceputul carierei, pe de alta parte, succesul pe care il are seria fantasy Cantec de viata si foc, fac din George R. R. Martin un scriitor renumit.

George R. R. Martin a scris nuvele in anii 70, precum Regii nisipurilor.
In 1996 a inceput seria binecunoscuta Cantec de viata si foc din care cel mai cunoscut roman este Urzeala tronurilor.
Desi proiectat ca o trilogie, Cantec de viata si foc a ajuns sa fie compusa din sapte parti, trei dintre acestea fiind inca in stadiu de proiecte multasteptate de publicul larg din intreaga lume.

In Romania, au fost traduse din aceasta serie romanele Urzeala tronurilor, Festinul ciorilor, Iuresul sabiilor, Inclestarea regilor, carti de succes pentru cei pasionati de acest gen literar. Vanzarea acestei capodopere a genului fantasy in peste 15 milioane de exemplare in lume si solicitarile de a fi tradusa in peste 20 de limbi, plaseaza seria la concurenta cu binecunoscutul roman Stapanul Inelelor, iar pe George R. R. Martin la acelasi nivel de profesionalism si talent cu J.R.R. Tolkien.

George R. R. Martin nu este doar un scriitor care a reusit sa dea o alta viziune a genului fantasy si sa isi atraga cititori fideli in intreaga lume. El este totodata un nume cunoscut in randul producatorilor tv.

Ca producator, scenarist si regizor tv, George R. R. Martin s-a remarcat prin seria Twilight Zone si prin filmul Beauty and the Beast. Totusi The Game of Thrones (Urzeala tronurilor) ramane, de departe, opera care il transforma intr-un scriitor si un regizor de succes al momentului.

 

Cantec de gheata si foc – 50% REDUCERE

Cantec de gheata si foc – 50% REDUCERE

50% reducere la pachetul care contine cele cinci volume din saga: “Cantec de gheata si foc (A Song of Ice and Fire)”, de George R.R. Martin, in format paperback: 1. Urzeala tronurilor (paperback) 2. Inclestarea regilor (paperback) 3. Iuresul sabiilor (paperback) 4. Festinul ciorilor (paperback) 5. Dansul dragonilor (paperback) Romanele […]

Read more ›
Urzeala tronurilor – George R.R. Martin

Urzeala tronurilor – George R.R. Martin

George R.R. Martin Carti 03/02/2014 at 2:00 pm

O poveste captivanta, fantastica, complexa dar totusi simpla! O carte care, in ciuda volumului, te “leaga” de ea prin aventurile, intrigile si schimbarile neasteptate pe care le gasesti in ea. Asa ar putea fi caracterizata “Urzeala tronurilor”, de George R.R. Martin. Insa ar fi nedrept fata de cartea asta, prima […]

Read more ›