Balcic. Micul paradis al Romaniei Mari – Lucian Boia

Balcic. Micul paradis al Romaniei Mari – Lucian BoiaLa Libraria Humanitas se lanseaza, in februarie 2014, volumul “Balcic. Micul paradis al Romaniei Mari”, de Lucian Boia (istoric roman, profesor la Facultatea de Istorie din Bucuresti).

image description

 

 

Balcicul, fara indoiala intrat in istorie datorita dragostei pe care i-a nutrit-o Regina Maria, care si-a construit un mic palat acolo, resedinta de vara care semana cu un mic paradis.

 

 

Subiectul acestei cărţi este Balcicul: Balcicul în perioada lui românească, din 1913 până în 1940. Un Balcic real şi imaginar totodată: aşa cum l-au văzut, aşa cum l-au vrut românii: un colţ altfel pe harta României, un fel de paradis, un loc, poate, al unor noi începuturi.

După ani de tăcere, după ani de uitare, Balcicul revine în conştiinţa publică românească. Nenumărate pânze în muzee îl arată aşa cum a fost cândva, şi mai ales aşa cum l-au văzut artiştii, iar la faţa locului „Cuibul liniştit“ al reginei Maria, vizitat de tot mai mulţi români, stă mărturie, durabilă, a unor vremuri care par de mult apuse, dar
care nu sunt chiar atât de îndepărtate.

(Lucian Boia)

Cartea are 192 de pagini si face parte din Seria de autor Lucian Boia. O gasiti AICI.

Leave a Reply