Cartea Despre Ego – Osho

Cartea Despre Ego – OshoProbabil ca multi dintre voi stiu ca Osho n-a scris, de fapt, nicio carte. Toate cartile aparute sub numele lui sunt transcrieri ale unor discursuri pe care discipolii sai le-au publicat. Unele culegeri, precum cea de fata, sunt mai mult decat reusite, sunt utile. Omului care cauta adevarul, cartea aceasta ii poate fi cheie spre lumea sinelui.

cartea-despre-ego-osho

Cartea despre Ego – Eliberarea de Iluzie

Eliberarea este fluturata prin fata mintilor avide ale discipolilor, mai mult sau mai putin evident, de catre toti conducatorii spirituali. Eliberarea de conditionarile vietii moderne, de religie, de politica, sau de nevoia de succes este scopul oricarui om care cauta linistea.

Osho impacheteaza toate conditionarile de mai sus intr-un singur cuvant: Ego.

 

Eu nu doresc altceva de la voi decat Ego-ul, care oricum reprezinta o fantezie, nu o realitate. De aceea nu va privez de nimic, in realitate va daruiesc ceva: fiinta voastra. Evident este doar o figura de stil, fiindca eu nu va pot darui ceea ce aveti deja. Tot ce trebuie sa faceti este sa va treziti si sa constientizati imensa frumusete a inocentei.

 

oshoCartea este o culegere de fragmente din conferinte tinute de-a lungul vremii de catre omul despre care Sunday Times scria ca este unul dintre cei o mie de creatori ai secolului XX. In mod cert, Osho ar fi avut de spus ceva, nu tocmai ortodox, despre asta.

Recomand cartea, pe care o gasiti aici, celor care vor sa constientizeze ceea ce sunt cu adevarat, dincolo de manipularea care ne-a format ca pe niste sclavi ai unei societati imperfecte.

Vezi detalii

One Comment

  1. […] libertatii sau a unei stari de “deep bliss”, chiar daca asta v-a invatat “osho” sau mai stiu eu ce “tollea”, prin carti comerciale care au cladit doar imperii […]

Leave a Reply