Ce ne spunem cand nu ne vorbim – Chris Simion

Ce ne spunem cand nu ne vorbim – Chris SimionCand stii ca ai o tanara scriitoare din Romania, autoare a mai multor carti, regizoare cunoscuta si sefa a unei companii de teatru independente, indemnul de a-i citi lucrarile vine aproape de la sine. “Ce spunem cand nu ne vorbim” a lui Chris Simion este exact ceea ce am defini ca literatura romaneasca sensibila de ultima generatie.

ce-ne-spunem-cand-nu-ne-vorbim-Chris-SimionCartea, care nu urmareste un singur fir, ci e o colectie de reflectii asupra iubirii, cunoasterii de sine si temerilor. Dar mai ales asupra iubirii, in jurul careia se invarte totul si la care ajunge totul. E o lucrare ce va placea oamenilor sensibili din publicul urban, mai ales femeilor tinere, care isi vor regasi gandurile in proza plina de figuri de stil a scriitoarei. Nu va placea tuturor, dar are segmentul sau bine definit si, dupa ce o citesti, aproape ca ai putea gasi cititorul tipic pentru ea doar uitandu-se pe strada in centrul vechi al Bucurestiului.

Vom gasi si multe referiri la Dumnezeu in cartea asta, poate putin neasteptat, insa un lucru ce defineste modul plin de spirit in care incearca sa scrie Chris Simion.

Gandurile sunt libere in aceasta carte, asa cum vei intalni si in alte carti ale artistilor de teatru, neingraditi si creativi prin definitie. Nu urmaresc un subiect anume, ci urmaresc sentimente.

Iata un citat relevant:

“Sa nu te furisezi niciodata, sa nu imi ascunzi niciodata nimic doar de dragul de a ma proteja. Sa te comporti asa cum simti, pentru ca asa ne cunoastem unul pe celalalt. Iar daca nu mi convine, o sa ti spun. Nu vreau o relatie comuna, nu vreau sa devenim masti, oameni care se prefac doar ca sa nu raneasca. Noi nu vom mai fi niciodata asa. Vreau sa iubesc tot ceea ce stiu ca esti si tot ce urmeaza sa aflu”.

Povestea lui Chris Simion

Chris Simion e un om cu o poveste de viata mai mult decat interesanta, iar din experienta asta incearca sa transpuna in lucrarile sale. Crescuta intr-un sat maramureasean, mutata in Bucuresti, adolescenta rebela si creativa ce cocheta cu jurnalismul, a fugit la un moment dat de acasa, moment in care a descoperit teatrul.

Devenita regizor peste ani, ba chiar unul cunoscut, Chris Simion chiar a infiintat o companie de teatru independenta, D’Aya, alaturi de un gigant al literaturii contemporane, Pascal Bruckner.

Toate acestea si spiritul sau liber se regasesc si in cartea “Ce ne spunem cand nu ne vorbim”.

Se poate spune ca aceasta carte are si o continuare, insa nu sub forma unei alte carti, ci a unui spectacol de teatru ce poarta acelasi nume. “O doza de comedie despre nesfarsitul conflict dintre ratiune si inima”, scrie pe afisul acestui spectacol. Cine n-ar vrea sa stie mai multe?

Publicat in 2013 la Editura Trei, cartea poate fi gasita AICI.

 

Leave a Reply