Castigatorii:
- Iobacioiu Nicu
- Dana Vasilas
- Radu Dobre
- Monica Marton
- burlacu marius
In cazul in care nu primiti e-mail in decursul a 5-7 zile (verificati si folderul spam), va rugam sa contactati direct Editura Meteor Press pe pagina de Facebook https://www.facebook.com/meteorpress.
Un nou concurs, al carui premiu va consta in cartea:
COPII ÎN ARMATA NAZISTĂ. Cum am apărat Reichul hitlerist – Wilhelm Gehlen şi Don Gregory
Pentru a participa la concurs trebuie sa fiti abonat la newsletter Cititorul, sa distribuiti acest concurs pe Facebook, si sa lasati un comentariu pe aceasta pagina, in care sa in care sa specificati ce parere aveti despre subiectul cartii.
(abonarea la newsletter se face AICI)
Vor fi oferite cinci premii, printr-o tragere la sorti care va avea loc in data de 31 octombrie 2017 (prin random.org). Castigatorii fi contactati prin e-mail de catre Editura Meteor Press. Anuntarea castigatorilor va fi facuta in cadrul acestei pagini si pe pagina Facebook https://www.facebook.com/cititorul/.
Mihai Tanasie says
Subiectul acestei carti pare unul ingrozitor, pentru ca este vorba despre niste copii, in primul rand, niste copii aruncati in probleme mari pe care si oamenii mari le evita. Sunt curios sa descopar detalii din aceasta carte mai departe!
burlacu marius says
un subiect foarte bun imi plac cele referitoare la al doilea razboi mondial ma fascineaza este subiectul meuistoric preferat cel de-al doilea razboi mondial
Adi L. says
Un subiect extrem de interesant, mai ales ca luna trecuta am fost la Berlin.
Andreea Elena says
Cartea este autobiografia unui băiat, Wilhelm Gehlen, născut în Germania în 1933. Povestea vieţii lui cuprinde în special anii războiului, evenimentele trăite împreună cu familia şi vecinii, mulţi dintre ei militari. Vom citi in carte aspecte din timpul razboiului mondial.
Radu Dobre says
Un subiect ce infioara, mai ales ca este vorba de niste copilasi ce au fost folositi in niste activitati crunte!
Monica Marton says
Un subiect interesant in conditiile in care, in cartile de istorie, ultimele luni ale regimului nazist sunt privite doar din prisma invingatorilor, aparand in prim plan marsul triumfal al Armatei Rosii spre Berlin, precum si ofensiva fortelor aliate din vest. Daca analizam subiectul cartii, ne dam seama ca acest mars nu a fost atat de triumfal, cand in fata experimentatelor armate aliate au stat copii chiar si de 12 ani. De fapt, vorbim de o generatie nascuta si crescuta in spirit nazist. Hitler a considerat normal ca acesti copii sa ia arma in mana, sa lupte pentru imperiul german. Ce o fi fost in sufletul lor, al parintilor lor? Ce ganduri ii napadeau cand erau loviti, asaltati, bombardati?
Radu Dobre says
Cred ca as gasi un subiect destul de profund, mai ales ca niste copii sunt aruncati intr-un razboi ce nu le apartine! Nu stiu cum sa zic, dar sunt destul de curios sa descopar acest subiect!
Marius Orbai says
E un subiect interesant, o alta perspectiva asupra celui de al doilea razboi mondial cu toate ororile lui care nu contenesc sa ne uimeasca chiar daca au trecut atatia ani; un subiect care nu a fost atat de explorat, cunoscut, motiv pentru care cartea ofera elemente de noutate.
Demetrescu Horatiu Gabriel says
Înrolarea copiilor în armată, este un subiect complicat, datorită faptului că asociază inocenţa şi puritatea cu distrugerile şi haosul provocat de războaie.
A existat, există şi cu siguranţă va exista acest abuz împotriva copiilor, prin folosirea lor în formaţiuni paramilitare şi chiar direct ca şi combatanţi în conflictele militare.
Prin lectura acestui volum, vom afla cum a fost îndoctrinat tineretul german prin propaganda condusă de Hitler şi a acoliţilor săi.
Iobacioiu Nicu says
Consider un subiect tabu, in care implicarea copiilor in razboaie sau alte tipuri de conflicte, a fost folosita pentru inocularea acestora cu politici rasiale si ultranationaliste, care sa conduca la aparitia unei noi identitati, cea a unui executant loial si nemilos.
Dana Vasilas says
Este un subiect interesant si cutremurator in acelasi timp, in care aflam cum Hitler s-a gandit sa foloseasca copiii, pentru a crea viitorii combatanti de pe campul de lupta, dar si de incercarea acestuia de a promova superioritatea rasei ariene fata de celelalte popoare.
Monique Cuisine says
Un subiect interesant, fragil, delicat.