Convinge-ma – Lee Child (Nr. 20 din seria Jack Reacher)

Convinge-ma – Lee Child (Nr. 20 din seria Jack Reacher)“Cam la 35 de kilometri spre nord încetinit și oprit cu un șuierat ușile vagoanelor sau deschis iar Jack Reacher a coborât pe rampa de beton din fața unui elevator de cereale mare cât un bloc de apartamente.

La stânga lui mai erau patru elevatoare la fel de mare ca primul iar în dreapta se află un sopron metalic enorm, de dimensiunile unui hangar aviatic.

Pe stâlpi montati la intervale regulate erau fixate lămpi cu vapori. In întuneric ceata care plutea în aerul noptii părea să indice ca sfarsitul verii era pe aproape. Toamna se anunta sosirea,

Reacher a stat o vreme nemișcat și în spatele lui trenul a pornit fără el, scrâșnind și parcă vaitandu-se, intrand intr un ritm sacadat, apoi accelerând, în timp ce un suflu de aer i-a răscolit hainele. Era singurul pasageri care coborâse acolo. Deloc surprinzător; localitatea nu părea să fie vreun nod de cale ferată.

Totul era dedicat agriculturii; spațiile simbolice pentru pasageri erau înghesuite între ultimul elevator si hambarul uriaș, fiind limitate la o clădire compactă, cu un ghișeu de bilete și bănci pentru așteptare. Era construită în stilul feroviar tradițional, ce arata ca o jucărie pentru copii, asezata temporar între doua butoaie strălucitoare cu petrol.”

Jack Reacher este unul dintre cei mai interesanti si mai originali eroi de fictiune pop.
“Convinge-ma”, scrisa de Lee Child, e o carte antrenanta care merita citita.

Vezi detalii

Leave a Reply