Cum sa vorbim in public – Dale CarnegieInca o carte din colectia extraordinara, utila si bine scrisa a lui Dale Carnegie, poate cel mai mare autor de carti motivationale care a trait vreodata. “Cum sa vorbim in public” e un adevarat manual. Nu doar pentru cei care vor sa se perfectioneze in arta discursului in public, ci si pentru cei care nu sunt in stare sa spuna vreo vorba sau sunt extraordinar de emotivi.

cum-sa-vorbim-in-public-Dale-CarnegieSi ei pot deveni mari oratori, ne spune Dale Carnegie, un om care a cunoscut personal zeci de mii de excelenti vorbitori in public. El da numeroase exemple, de la marele presedinte american Abraham Lincoln la mari afaceristi sau doar oameni marunti care i s-au confesat, toti acestia fiind la inceput vorbitori execrabili pentru a deveni ulterior adevarati maestri. Oricine poate, ne transmite autorul!

Or el e chiar un expert in a-i invata pe oameni asta. Marele Dale Carnegie, unul dintre numele de referinta ale afacerilor si literaturii motivationale chiar si la 7 decenii de la moartea sa, a inceput prin a preda cursuri pentru adulti la YMCA tocmai pe tema vorbitului in public. Aceste cursuri, extrem de reusite si apreciate, au fost sintetizate in aceasta carte. Mai mult, firma fondata de Dale Carnegie isi bazeaza inca o parte din cursuri pe aceasta, cu mare succes, dat fiind ca e una din cele mai cunoscute “scoli” de cizelare a unor profesionisti care reusesc in viata.

Marele avantaj al acestei prime “opere” a lui Carnegie? Nu doar ca e scrisa intr-un stil simplu, clar, placut, plin de exemple, dar da si niste sfaturi atat de “umane”, bine explicate, usor de pus in practica incat e imposibil sa nu te ajute.

Carnegie are cateva principii simple – daca te pregatesti bine, daca urmezi unele reguli de altfel banale, daca inveti mici “trucuri” ce te ajuta, daca stii foarte bine despre ce vrei sa vorbesti si mai ales daca exersezi, e greu de crezut ca nu vei deveni un orator bun. E exact atat de simplu cum pare. E ca si cum ai avea un ghid care te ajuta sa montezi mobila. Pur si simplu iti da toti pasii, tu doar trebuie sa te apuci de treaba.

Daca esti profesor, om de afaceri, politician, vanzator, un om care are nevoie sa faca o prezentare reusita – a sa sau a ceva – sau pur si simplu cineva care vrea sa se descurce mai bine cand vorbeste cu ceilalti, asta e una din cele mai bune si utile carti pe care le vei gasi.

N-ar fi nicio mirare ca, dupa ce o citesti o data, sa devina unul din cele mai mari ajutoare, pe care le consulti de fiecare data cand ai ceva important de facut.

Sfatul e acesta – citeste “Cum sa vorbim in public”, de Dale Carnegie. De fapt, citeste toate cartile acestui mare, mare autor! Le gasesti pe toate AICI. Vei deveni mai intelept cu fiecare pagina parcursa. Un mai bun orator, in cazul cartii prezentate mai sus.

Poate fi secretul succesului tau.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*