Eroare Judiciara – Anne Holt

Eroare Judiciara – Anne HoltCartea scrisa de fostul ministru de justitie al Norvegiei este inspirata de un caz real, cel al lui Ingvald Hansen, condamnat pe viata pentru violarea si uciderea unei fetite in varsta de sapte ani. “Eroare Judiciara” a lui Anne Holt (Det som er mitt in original) este primul din seria de romane care ii are ca protagonisti pe Yngwar Stubo si Vik Inger Johanne.

eroare-judiciara-editia-anne-holtIn urma cu multi ani, Aksel Seier a fost judecat si condamnat pentru violarea si uciderea unei fetite, in urma unor probe circumstantiale. Dupa cativa ani, in urma unei simple cereri de gratiere acesta este eliberat si intreg dosarul procesului dispare fara urma. Vik Inger Johanne, jurist si psiholog, lector la universitate, promite unei foste functionare din penitenciarul in care fusese detinut Aksel Seier, ca va incerca sa afle adevarul.

In acelasi timp, inspectorul principal de politie Yngwar Stubo se confrunta cu un criminal in serie. Victimele sunt copii, rapiti si omorati fara nicio urma de violenta.

Vik are o fata cu probleme de autism, Yngwar duce cu sine povara mortii sotiei si copilului. Cei doi ajung sa se cunoasca prin prisma colaborarii la rezolvarea cazului copiilor rapiti, iar intre ei se dezvolta sentimente puternice.

Cartea este un roman politist cu o marcanta tenta psihologica. Surpriza din final aduce liniste si lumina peste tot. Mai putin victimelor.

Romanul Eroare Judiciara – Anne Holt este publicat in 2009 la Editura Trei si poate fi gasit AICI, cu 75% reducere.

 

 

 

 

Vezi detalii

Leave a Reply