Implinirea – Sylvia Day

Implinirea – Sylvia DayUnul din cele mai mari si mai rapide succese comerciale din istorie, seria “Crossfire” a scriitoarei Sylvia Day ajunge la cartea a treia (din cinci) cu “Implinirea”. Ce gasim aici? Ce am gasit si in celelalte doua volume pe care le-am savurat (sau ar trebui sa o facem). Dragoste, sex, complexitatea relatiilor umane. Si ceva in plus. Mai mult suspans, mai multe incercari amoroase, mai multe chestiuni pe care unii le-ar putea intelege ca tradari din punct de vedere sentimental.

implinirea-crossfire-sylvia-dayGideon e la fel de posesiv, puternic, neinteles uneori si chiar fragil sentimental, fara a sti intotdeauna ce-si doreste, iar Eva, senzuala, cu vechi rani neinchise complet si o dorinta de fericire la fel de mare, insa amenintata de modul in care evolueaza relatia. Chiar si asa, ea devine tot mai mult, pe parcursul cartii, o femeie puternica, matura, care stie in ce directie vrea sa mearga si stie sa inteleaga lucruri pe care altadata nu le-ar fi inteles.

Iata si un citat reprezentativ:

“Iubeam un barbat in carne si oase, care facea greseli, insa invata din ele, un barbat care incerca din greu sa devina mai bun de dragul meu, un barbat care voia cu tot atata disperare ca si mine sa existe ideea de noi, sa functioneze”.

Un rol important il are in aceasta carte si Cary, cea care la un moment dat intra in viata celor doi mult mai mult decat ar fi de asteptat. Poate ca rolul ei te va contraria, insa acest volum e plin ochi de lucruri care te contrariaza, care evolueaza total neasteptat.

“Implinirea” nu e, cu siguranta, o poveste de dragoste clasica, siropoasa, ci are atatea efecte stilistice incat, daca iti place genul, va fi o placere sa o duci pana la capat.

Scenele picante abunda, la fel ca si situatiile incordate. Cu bune si rele, ca sa simti ca traiesti. Exact ca si in viata.

Finalul acestei carti e “carligul” care te tine prins si in continuare de seria Crossfire. Oarecum neasteptat, fara sa dea un verdict definitiv, ea te trimite sa citesti si urmatoarele doua carti ale seriei, inca neaparute.

Multi dintre cititorii celor 3 volume de pana acum, mai ales femeile, vor astepta cu sufletul la gura sa le citeasca si pe ultimele doua, desi poate “sa le devoreze” ar fi fraza cea mai potrivita.

“Autorul anului” pentru romanele de dragoste, Sylvia Day, nu a inselat asteptarile cititorilor cu seria Crossfire, iar daca ai citit primele doua volume, nu exista niciun motiv sa nu pui mana si pe “Implinirea”.

Nu intamplator, toate trei au avut succesul extraordinar pe care l-au avut si care le-a propulsat printre cele mai citite carti de dragoste din lume, desi primul volum e aparut abia in 2012.

Cartea Implinirea – Sylvia Day poate fi gasita AICI, aparuta fiind la Editura Litera in anul 2013.

 

Vezi detalii

Leave a Reply