Magia (Secretul)  – Rhonda Byrne

Magia (Secretul) – Rhonda ByrneDupa succesul fenomenal pe care l-a cunoscut cu ajutorul cartii “Secretul”, autoarea australiana Rhonda Byrne a revenit cu o continuare, denumita “Puterea”, apoi cu “Magia”, toate niste carti pe care unii le considera de o spiritualitate aparte.
Ca si celelalte, pentru un anumit tip de oameni, mai ales cei inclinati spre spiritual, aceasta lucrare (ca de altfel intreaga serie) poate fi una care schimba viata.
Byrne porneste de la ideea ca iti poti transforma radical existenta daca gasesti puterea sa crezi in ceva magic, ceva ce a transformat-o si pe ea in bine si care a functionat cu o multime de oameni. Ea se concentreaza in aceasta carte pe recunostinta. Aceasta este adevarata magie – recunostinta.

magiaCiteste mai jos doua paragrafe reprezentative pentru aceasta lucrare:
„Indiferent dacă ai probleme cu o relație care se destramă, cu diferite presiuni financiare, cu o boală gravă sau cu imposibilitatea de a-ți găsi o slujbă, situațiile negative apar întotdeauna ca urmare a unei lipse de recunoștință practicată pe termen lung. Atunci când nu te simți recunoscător pentru Geva din viața ta, înseamnă automat că îl consideri de la sine înțeles. Aceasta este principala cauză a negativității, căci tu nu oferi mulțumiri pentru lucrurile pe care le consideri firești, deși beneficiezi de ele. In acest fel, tu blochezi practic fluxul magiei în viața ta. Așa cum atunci când îi mulțumești cuiva, tu generezi automat o reacție pozitivă din partea acestuia, atunci când refuzi să mulțumești pentru anumite lucruri din viața ta, aceasta se deteriorează automat.
Spre exemplu, te simți recunoscător pentru sănătatea ta atunci când nu ești bolnav, sau nu ești conștient de aceasta decât atunci când o pierzi, când corpul tău se îmbolnăvește și când ai dureri? Te simți zilnic recunoscător pentru slujba ta, sau doar atunci când auzi că se fac reduceri de personal? Te simți recunoscător în fiecare moment pentru salariul tău, sau ți se pare că acesta este „normal”? Te simți recunoscător în perma¬nență pentru prezența celor dragi în viața ta, sau te gândești la ei doar atunci când apar probleme relaționale? Te simți recunoscător pentru că mașina ta merge bine, sau îți amintești de ea doar atunci când se strică?”

Byrne spune ca magia aceasta este cunoscuta din cele mai vechi timpuri, insa foarte putini oameni din lumea asta o practica in mod constient si constant.

Scriitoarea australiana iti propune un program de 28 de zile in care sa testezi puterea „Magiei”, promitandu-ti ca vei fi un om cu totul altfel la finalul acestei perioade. Un om mai implinit, un om mai fericit, un om mai sanatos. Practic, ea iti propune o restartare a existentei tale, o transformare magica. Crezi ca vrei sau poti? Citeste cartea pentru a te convinge de asta. S-ar putea sa nu regreti, ba chiar sa te feliciti pentru acest lucru. Si, s-ar putea, dupa o luna de zile, sa fii altfel.

 

Vezi detalii

Leave a Reply