Mai mult decat amanta – Mary BaloghUnul din cele mai bune romane ale faimoasei scriitoare Mary Balogh, infatiseaza lumea inaltei societati britanice in perioada Regentei, o epoca in care, la adapostul conventiilor, infloreau intrigile si scandalurile.

Jocelyn Dudley, personajul principal din roman este duce de Tresham si este un barbat perfect, rasfatat al sortii care crede cu indarjire ca burlacia este pentru el iar casatoria este pentru prosti. Cum dragostea nu vine niciodata pe anuntate, ducele de Treshman va fi “lovit” de o iubire surprinzatoare.

Jane Ingleby isi cauta de lucru de doua saptamani cand norocul ia suras si s-a angajat la Madame de Laurent. Cand in a treia zi de munca iese din atelier, vede in plina strada duelul dintre ducele de Treshman si Oliver iar ea  se baga intre ei sa opreasca duelul cand Oliver trage cu arma si Jocelyn este ranit. Dupa incheierea duelului, Jane este concediata pe motiv ca a intarziat la munca iar Madame de Laurent nu o crede ca a fost implicata in oprirea duelului.

A doua zi Jane merge la resedinta  ducelui Treshman pentru a ii cere o hartie ca a fost prezenta la duel pentru a ii dovedii doamnei de Laurent.Cum ducele Treshman nu era in toane foarte bune, nu ii semneaza nici o hartie ba din contra ii propune sa fie infirmiera lui timp de trei saptamani. Vazand ca nu are incotro, dovada ca a fost la duel nu exista, Jane accepta propunerea ducelui si ramane sa ii fie infirmiera timp de trei saptamani.

Treshman este un barbat ingamfat, incapatanat, cinic , imposibil de comunicat cu el  iar Jane trebuie sa invete sa aiba rabdare cu el, sa ii suporte toanele , sa fie mereu calma deoarece nu are incotro si trebuie sa il suporte neavand alt loc de munca. In timpul celor trei saptamani, Jane ajunge sa se cunoasca foarte bine cu ducele si ea i se destainuie partial. Intre cei doi se leaga ceva  de fapt ea incepe sa tina la el iar ducele o vede doar ca pe o posibila amanta. La finalul celor trei saptamani, ducele ii propune o viata linistita, fara griji, fara sa mai trebuiasca sa munceasca doar sa accepte sa fie amanta lui.

Jane nu vroia deloc asta ba chiar avea un secret si trebuia neaparat sa se intoarca acasa.  Ducele nu stia chiar tot despre Jane iar in momentul in care afla are o reactie relativ normala. Jane nu vroia rolul de amanta, Jane nu vroia decat sa fie mai mult decat amanta.

“Mai mult decat amanta” de Mary Balogh este un roman captivant, despre o dragoste venita pe neasteptate, despre orgoliile barbatesti care in mod normal nu isi au locul. O carte  care va va captiva inca de la primele pagini si care va va tine cu sufletul la gura.

Cartile de dragoste scrise de Mary Balogh mai pot fi citite si aici.

 

 

Vezi detalii

One Comment

  1. Pingback: Primul pas. Casatoria - Mary Balogh

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*