Moarte in Nori – Agatha Christie

Moarte in Nori – Agatha ChristieSuferind de rau de avion, Hercule Poirot, binecunoscut personaj creat de Agatha Christie, se trezeste in miezul unei crime aparent imposibil de realizat. O batrana camatareasa, mademoiselle Giselle, este ucisa de o sageata otravita, aparent trimisa cu ajutorul unei sarbacane.

moarte-in-nori-agatha-christieIn avionul cu pricina calatoreau doar zece pasageri, impreuna cu doi insotitori de bord. Nicio teorie nu pare a se verifica din toate punctele de vedere, iar Poirot si rudimentarul inspector Japp par sa nu aiba sorti de izbanda in incercarea de demascare a criminalului.

Toti pasagerii, fie dispun de un alibi inatacabil datorita pozitiei din avion in momentul producerii crimei, fie nu au absolut niciun motiv s-o fi facut.

Asta pana cand rotitele infailibilului creier marca Poirot incep sa se invarteasca din ce in ce mai repede.

Gandeste-te, dragul meu Fournier, cat de tare caracterul cat de alese sunt sentimentele si cat de demnă de admiraţie e viata celor mai multi falsificatori înainte să fie descoperiti.

Este un roman plin de savoare, in care crima din avion este pretextul dezvoltarii unor planuri paralele, in care amorul, banii sau pasiunea pentru stiinta se amesteca intr-un mod agreabil. Sa notam si faptul ca, pe langa rezolvarea crimei, simpaticul detectiv Poirot reuseste si turul de forta al al aranjarii a doua casatorii?

Cartea Agathei Christie, Moarte in Nori, a aparut in 1935 si a fost publicata, in limba romana, la Editura Rao, in iulie 2011. Poate fi gasita AICI, iar traducerea apartine lui Iordana si Stefan Ferent.

 

 

 

One Comment

  1. […] O recenzie frumoasă și cu mai multe detalii din roman găsiți și pe cititorul.net. […]

Leave a Reply