Nopti Macedonskiene La Libraria BastiliaLibraria Bastilia va fi gazda debutului seriei de evenimente lunare intitulate “Nopti macedonskiene”. La evenimentul de deschidere, programat sa aiba loc joi, 30 ianuarie, incepand cu ora 19:30, vor participa scriitorii Ioana Parvulescu, Dina Frinculescu, Ciprian Macesaru, Marius Chivu si Razvan Tupa.

Nopti-macedonskiene-bastilia“Nopti macedonskiene” face parte din proiectul manifestarilor culturale initiate de Irina Macedonski pentru a marca implinirea a 160 de ani de la nasterea scriitorului Alexandru Macedonski (1854 – 1920). Cele trei „directii” in spiritul carora se vor realiza comunicarile in 2014 sunt:
– „Scriitor reprezentativ pentru secolul al XIX-lea”
– „Scriitor european”
– „Pionier al culturii romane”

Evenimentul se va desfasura sub forma unei lecturi publice, sustinut de scriitorii mai sus amintiti. Fiecare dintre acestia va citi un text propriu si un text la alegere, din opera lui Alexandru Macedonski, incercand sa se reinvie o atmosfera de cenaclu, des intanita prin cafenelele sfarsitului de secol XIX.

In editiile viitoare vor fi organizate spectacole de teatru, concerte jazz si serate literare, proiectii si dezbateri pe teme diverse, intalnite si in preocuparile scriitorului Alexandru Macedonski: innoirea poeziei, proza SF, cercetare stiintifica, estetica, scenaristica, teoria literaturii si creative writing, management cultural etc.

Intr-o atmosfera boema, proiectul „Noptilor Macedonskiene” se va relua luna de luna in anul 2014, cu intentia de a strange laolalta scriitori tineri sau consacrati, artisti si personalitati creative care isi doresc sa contribuie la dezvoltarea unui mediu favorabil culturii.

La toate evenimentele “Nopti Macedonskiene” intrarea va fi libera.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*