Pe Viata – Lisa MarklundRomanul Pe Viata (Lifetime) al Lisei Marklund face parte din seria Annika Bengtzon, enervanta si incapatanata ziarista de la Kvallspressen, a carei viata e in pragul dezastrului.

Pe Viata – al saptelea roman semnat Lisa Marklund

pe-viata-lisa-marklundCartea debuteaza cu un politist gasit impuscat in propriul apartament. Sotia acestuia este gasita in stare de soc, urmand a fi arestata si invinuita de crima. Copilul acestora lipseste, banuiala politistilor fiind ca a fost omorat tot de catre mama sa.

In vreme de intregul sistem judiciar este hotarat s-o pedepseasca pe presupusa asasina, ignorand unele aspecte care aruncau o nota de suspiciune asupra vinovatiei femeii, ziarista Annika Bengtzon actioneaza empatizand cu acuzata si reusind sa puna intreg cazul intr-o lumina noua, in care albul si negrul se transforma intr-un gris apasator.

Femeia asta avea ceva maniacal in comportament, ceva mult prea intens. Era ca un terrier, ale carui falci, odata inclestate, nu se mai pot desface.
In viata ei n-ar fi putut sa fie politista, nu e suficient de diplomata.

Nina Hoffman despre Annika Bengtzon

Parasita de sot, cu casa arsa si locuind prin hoteluri, suspectata de incendierea propriei case si cu doi copii mici care-i testeaza rezistenta nervilor, Annika reuseste sa rezolve un caz complicat, transformat de manipulare intr-o eroare judiciara.

Eroina romanului este departe de a fi o femeie perfecta; este geloasa, egoista, pe alocuri lipsita de bun simt, dar intotdeauna reuseste sa-si inteleaga si sa-si regrete faptele sau cuvintele gresite. Annika Bengtzon este un personaj feminin in toata manifestarea ei, de la negru intens pana la alb stralucitor; este un personaj real.

A mai ramas ceva vreme in pizzerie, a baut cafeaua, care era surprinzator de buna, si a ascultat un cantec la tonomatul din colt: “Losing my Religion” cu R.E.M.
Apoi a inceput sa respire mai usor; fusese o idee buna sa-si calce pe mandrie.

Publicata de Editura Trei, in traducerea Dinei Litzica, cartea poate fi gasita aici. Este un thriler realist si impregnat de suspans, scris de cea care a fost supranumita regina romanului politist suedez. Citind Pe Viata – Lisa Marklund, veti intelege de ce.

Vezi detalii

One Comment

  1. Pingback: Reduceri la Top Carte de Fictiune in 2013

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*