Secretele oamenilor impliniti – Philip BakerCe ne face sa ne simtim impliniti? Cum de unii reusesc in cariera? Cum de unii reusesc sa aiba o viata fericita? Philip Baker incearca – si reuseste destul de convingator – sa dea un raspuns acestor intrebari in cartea “Secretele oamenilor impliniti”.

“A fi responsabili ne determina sa ne dam seama ca optiunile sunt semnificative…ceea ce influenteaza felul nostru de a fi si destinatia spre care ne indreptam. Pe scurt, viitorul poate fi schimbat”, vei gasi scris pe coperta din spate a cartii.

Iar ceea ce e in interior e chiar convingator. Cartea asta e o carte de dezvoltare personala, asa cum vei gasi multe. Ce are ea diferit de altele e nota de moralitate pe care o are in ea, pe undeva fireasca daca ne gandim ca autorul, dincolo de a fi un scriitor cunoscut, e si pastor intr-o mare biserica din Australia.
Baker vorbeste despre lucruri neasteptate intr-o carte despre succes si implinire. Vorbeste despre caracter si umilinta, despre a avea incredere in oameni, despre a vedea raul in bine si asa mai departe. Evident, vorbeste si despre credinta, pe care o considera foarte importanta ca ajutor atunci cand vrei sa reusesti in viata.

El incearca sa intre si la “radacina” lucrurilor care ne impiedica sa ne simtim impliniti si abordeaza tema consumerismului si plezirismului, a lipsei de disciplina, a temerii si tot asa. El e insa departe de a fi vreun socialist care critica societatea actuala si indeamna la egalitate, ba chiar spune ca nu putem fi toti egali, intrucat unii pot mai mult decat altii. El are o viziune foarte “capitalista”, suprinzatoare pentru un om al Domnului, dar care pare extrem de pragmatica si bine gandita, bine analizata si placut.

Din multe puncte de vedere, “Secretele oamenilor impliniti” e mai mult decat o carte de dezvoltare personala, e o lectie de viata de la un om caruia i-au trecut, fiind preot, zeci, poate sute de mii de oameni “prin mana”, fiecare cu problemele, dezamagirile, sperantele si reusitele sale. Un om care cunoaste oamenii, care a vazut “pe viu” de ce unii esueaza si altii reusesc, de ce unele lucruri “functioneaza”, altele nu.

Intr-adevar, acestea sunt sfaturi de preot, dar ale unui preot intelept, aproape de oameni si care stie sa tina predici foarte placute. De altfel, in cartea sa sunt multe povestiri ale unor oameni de exceptie, care au reusit in cele mai grele conditii, precum Churchill sau Gandhi.

De fapt, aceste “pilde” non-religioase sunt si cele care fac deliciul acestei carti, care e una usor de citit (mai ales ca e si destul de scurta), una pe care, dupa ce o pui jos, iti dai seama ca ai ramas cu ceva important dupa ea, ca ai invatat lucruri pe care vrei sa le aplici cat de curand.

Citeste-o si te vei convinge ca e intr-adevar o carte-suport. Pentru viata ta.

 

Vezi detalii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*