Secretele succesului – Dale CarnegieDaca am spune ca “Secretele succesului”, de Dale Carnegie, e cea mai buna carte scrisa vreodata pentru persoanele care vor sa reuseasca in viata, ar putea fi exagerat. Sau ar putea sa nu fie exagerat. Asta este efectiv o carte din categoria celor care schimba vietile, din categoria celor pe care trebuie neaparat sa le citesti cat traiesti pe pamantul asta.

Dale Carnegie este “parintele” cartilor de dezvoltare personala, la fel de valabile si acum ca in momentul in care le-a scris, desi el a murit in anii ’50. Faptul ca scrierile lui s-au vandut in peste 50 de milioane de volume in cam toate tarile importante ale lumii ar trebui sa ne spuna ceva. La fel si faptul ca aceasta carte, precum si alta scriere faimoasa de-a sa, “Lasa grijile, incepe sa traiesti” sunt aproape in toate listele de carti de care ai nevoie pentru a-ti face viata mai buna.

secretele-succesului-Dale-CarnegieCartile si cursurile “Dale Carnegie” au schimbat practic lumea afacerilor si au avut o influenta greu de egalat asupra modului in care oamenii isi imbunatatesc relatiile cu ceilalti, afacerea sau munca de zi cu zi.

Vanduta in 15 milioane de exemplare si piratata, probabil, in mai multe, “Secretele succesului”, pe numele intreg “Secretele succesului. Cum sa-ti faci prieteni si sa influentezi oamenii”, e si cartea care a invatat titani din lumea intreaga cum sa gandeasca despre succes. Un singur exemplu e de ajuns – cel mai mare investitor al lumii, o considera cartea sa de capatai.

Cum sa ai succes – Dale Carnegie

Desi cartea e una complexa, pe scurt, putem spune ca Dale Carnegie are un singur mesaj de baza: Daca vrei sa ai succes, e neaparat nevoie sa stii sa te porti cu oamenii.

El vorbeste despre cum sa inveti sa-i asculti, cum sa afli ce le place si sa-i lasi sa vorbeasca despre ei insisi, cum sa pui problema chiar si in cele mai dificile situatii si cum sa-i faci sa te placa pana si pe aceia care iti sunt total ostili la inceput. Daca vrei sa fii un bun lider, daca vrei sa vinzi ceva sau sa inchei orice alt fel de afacere, daca vrei pur si simplu sa te integrezi intr-un grup sau sa fii fericit in casatorie, autorul considera ca trebuie sa-ti pui cateva intrebari fundamentale: “ce vrea de fapt omul de langa mine? ce l-ar face mai fericit? cum sa-i arat ca il inteleg?”

Nimic nu e tratat superficial in ce scrie Carnegie, pur si simplu cartea abunda in exemple logice, de bun simt, despre cum sa tratezi o situatie sau alta. Este cel mai bun manual. E usor de citit, chiar foarte placut, nu are “abureli” ieftine, nici nu incearca sa-ti prezinta retete miraculoase. Pur si simplu incearca sa insumeze mari adevaruri din relatiile personale, ce poti obtine daca treci de impulsuri si reusesti sa comunici cu cealalta persoana.

Oricum, sunt prea putine lucruri care se pot spune despre cartea asta doar intr-o recenzie, trebuie citita.

Stiti oamenii aia care spun “daca as avea dreptul sa cumpar o singura cartea, aceasta ar fi?” Dupa ce-o citesti, s-ar putea sa spui tu lucrul asta despre “Secretele succesului”, de Dale Carnegie.

Cartea a fost publicata la Editura Curtea Veche, in anul 2013, parte din Seria Dale Carnegie, pe care o puteti gasi AICI.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*