Secretul – Rhonda ByrneEste una din acele carti. “Secretul”, de Rhonda Byrne, e o carte ce iti poate schimba viata, ce te poate invata sa o traiesti implinit. Sau, la fel de bine, te poate lasa sceptic si indiferent, chiar daca experienta citirii ei sigur va fi interesanta. Este, in acelasi timp, o carte foarte controversata, in care autoarea sustine teze greu de dovedit despre energiile si fortele care ne influenteaza viata.

Succesul acesteia este imens. Scrisa dupa un film pe care aceeasi autoare australiana l-a produs, aceasta s-a vandut in aproape 20 de milioane de exemplare la nivel mondial. Mai mult, ea a fost tradusa in mai mult de 40 de limbi. Rhonda Byrne a devenit, datorita acestei carti, o personalitate recunoscuta la nivel mondial si a fost introdusa in topul 100 al personalitatilor care schimba lumea de catre prestigioasa revista americana Time. Ea si-a consolidat succesul scriind o serie de continuari ale acestei opere atat de influente.

Care e ideea principala a acestei carti? Ei bine, autoarea crede ca exista o “lege a atractiei” care a fost cunoscuta de catre toti oamenii de succes care au trait pe suprafata acestei planete. Ce spune aceasta? Spune ca sentimentele pe care le traim sunt trimise in Univers si le reprimim asa cum le-am trimis. Furia atrage si mai multa furie, increderea raspunde cu incredere, nesiguranta cu nesiguranta si asa mai departe. Ele au si efecte fizice, asa ca sanatatea tine de modul nostru de a gandi, iar bunastarea la fel, in opinia autoarei. Ne putem vindeca si imbolnavi doar prin puterea gandului, mai crede aceasta.
Gandindu-ne suficient de mult la un lucru, vizualizandu-l, ni-l poate aduce de asemenea, conform cartii.

Desigur, nu e asa simplu cu pare, ni se spune. Trebuie sa te straduiesti suficient, sa crezi fara incetare ca se poate si sa faci totul cu…. iubire.
Legea atractiei este in tot si in toate, trebuie doar sa ne cream starea mentala pentru asta.

Greu de crezut? Controversat? Poate ca da. Multi oameni au ironizat ideile acestei carti, considerand ca amageste cititorii sai cu lucruri imposibili de realizat. In acelasi timp, alti oameni, tot multi, din randurile celor care au crezut in cartea asta si au actionat in consecinta dupa sfaturile ei, au cunoscut schimbari importante in vietile lor. Secretul? Poate ca nu a fost “legea atractiei”, dar a fost, cu siguranta, o incredere in sine crescuta, o indrazneala mai mare si o atitudine mult mai optimista. Aduse de “Secretul” Rhondei Byrne.

Poate functiona pentru tine sau poate nu. Depinde daca va declansa acea dorinta in interiorul tau, va fi pe aceeasi linie cu tine. Pentru unii, mai ales cei inclinati spre spiritualitate, aproape sigur ca va trezi ceva.

Daca nu, curiozitatea, interesul de a vedea ce a facut 20 de milioane de oameni sa citeasca aceasta carte sunt si ele motive destul de bune. Un lucru e sigur – vei iesi castigat lecturand-o.

Vezi detalii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*