Tarul Putin – Din interiorul cultului puterii in Rusia – Anna ArutunyanEditura Meteor Press Publishing vă face cunoscută o nouă apariţie editorială,

Ţarul Putin
Din interiorul cultului puterii în Rusia
Anna Arutunyan


ISBN: 978-606-8469-88-1
Nr. de pagini: 336
Format: 130 x 210

Volumul care a aparut de scurt timp pe piaţa editorială de carte, “Ţarul Putin. Din interiorul cultului puterii în Rusia”, scris de jurnalista ruso-americană Anna Arutunyan, care a trăit în Rusia în ultimii zece ani – poartă cititorul într-o călătorie prin enigmatica Rusie a lui Vladimir Putin, cel pe care revista Forbes l-a numit în anul 2013 „cel mai puternic om din lume”.

Este o radiografie a Rusiei contemporane, a culturii şi economiei sale, precum şi a spiritului popular care i-a permis lui Putin să capete dimensiunile unui adevărat ţar. De unde provine genul acela de putere? Răspunsul nu se află numai în conducător, ci mai ales în popor: de la muncitorul pauperizat care apelează direct la Putin pentru ajutor, la businessmeni, ofiţeri de securitate şi oficiali din guvernul adesea disfuncţional al lui Putin, care aşteaptă instrucţiuni şi protecţie din partea conducătorului lor. Este examinată întreaga conjunctură socială şi politică în care reînvie un stil de guvernare autocrat odată cu vechiul tip de relaţii feudale care au guvernat Rusia de-a lungul vremii în absenţa guvernării legii.

Anna Arutunyan a călătorit prin toată Rusia pentru a scrie reportaje despre politica rusească modernă. Ea a intervievat oligarhi şi poliţişti, dar şi mulţi cetăţeni de rând. Cartea ei, care fost tradusă în 10 limbi, este o explorare penetrantă şi revelatoare a felului în care mitul, puterea şi chiar religia interacţionează pentru a produce relaţia de dragoste şi ură dintre poporul rus şi Vladimir Putin.

Tarul-Putin

 

Editura Meteor Press vă invită să descoperiţi o nouă Rusie care se reconstruieşte după profilul conducătorului său, fără drept de tăgadă, un fapt premeditat încă din perioada căderii comunismului şi ruperii „Cortinei de Fier” şi revelat în actualitate prin acţiunile de invazie asupra teritoriilor declarate independente.

Vezi detalii

One Comment

  1. Pingback: 1678 Archives - Carti de Citit

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*