Violul – Sandra BrownSandra Brown a fost si va ramane una dintre cele mai iubite romanciere. Cartile ei sunt mereu de actualitate, se vand mereu foarte usor si sunt povesti de dragoste cu un sambure de adevar in ele. Una dintre cartile pe care trebuie neaparat sa le citesti este “Violul”. Un roman care suna dur daca te iei dupa titlu dar de fapt este un roman de dragoste, un roman plin de fapte si evenimente nefericite dar si foarte emotionant. Violul este o carte trista dar savuroasa, o carte pe care nu o vei mai lasa din mana.

Jade Sperry, eroina romanului a fost violata de trei barbati.  Actiunea se petrece in anul 1976  iar Jade este cea mai frumoasa fata din liceu si iubita lui Gary Parker. In jurul lui Jade se formeaza un triunghi amoros. O vor Gary Parker si Neal Patchett, cel mai bogat om din sat, iar Neal crede ca totul i se cuvine.

violul-sandra-brownZiua care trebuia sa fie cea mai fericita, cand a primit in sfarsit bursa mult dorita, Jade are o mare durere si pateste o nenorcire. Dorind sa meara cu prietena ei Donna, la Gary pentru a ii da vestea,  au ghinionul de a ramane fara combustibil in pustietate. Neal si prietenii sai, o lasa pe Donna acolo iar pe Jade o rapesc si o violeaza. Donna, cea care teoretic ii era prietena, decide sa dea vina pe ea pentru o mica escapada amoroasa, astfel o transforma pe Jade in cea mai usuratica persoana. Nu doar Donna face asta ci si Neal, dar si seriful. Punand mai presus orgoliile personale, seriful decide sa distruga toate probele, duce situatia in asa fel incat Donna este o victima iar capul rautatilor a fost Jade.

In urma acestui eveniment nefericit, Jade ramane insarcinata. Timpul trece si trebuie sa ia o decizie cu bebele ce urma sa vina. Nenorocirile insa se tin scai de Jade si il gaseste pe Gary, barbatul pe care il iubea spanzurat. Isi da seama ca toti au complotat pentru ca ea sa para o persoana rea si fara pic de rusine si decide sa plece din oras.

Jade da dovada de un caracter puternic si pleaca din oras. Anii trec iar ea isi doreste sa se razbune pe cei care i-au facut rau. Nu se poate razbuna decat daca se intoarce in locurile natale, locurile care i-au produs atata durere si suferinta. Se intorce ca o femeie hotarata, puternica  si decide sa se razbune.

Violul, cartea Sandrei Brown, este un roman despre orgolii, un roman frumos dar dureros, un roman despre demnitatea unei femei si puterea ei de a o lua de la zero. Povestea de dragoste dintre Jade si Gary este o poveste frumoasa care din pacate se termina cu spanzurarea lui.

Mai puteti gasi si alte romane ale cartilor Sandrei Brown, AICI.

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*