Cartea Anului 2013 – “Amazoanele. O poveste” – Adriana Babeti

Cartea Anului 2013 – “Amazoanele. O poveste” – Adriana BabetiPremiul Cartea Anului 2013 a fost castigat de scriitoarea Adriana Babeti, pentru opera “Amazoanele. O poveste”, publicata la Editura Polirom.

Premiul Cartea Anului 2013, oferit de revista “Romania literara”, cu sprijinul Uniunii Scriitorilor din Romania, i-a fost inmanat scriitoarei, in cadrul ceremoniei de decernare, care a avut loc in Sala Ronda a Hotelului Intercontinental, de catre Varujan Vosganian. Evenimentul a avut loc sambata 22 februarie 2014.

Juriul a fos compus din sapte personalitati ale lumii literare romanesti: Nicolae Manolescu (preşedinte), Simona Vasilache, Gabriel Chifu, Sorin Lavric, Gabriel Dimisianu, Cosmin Ciotlos şi Mihai Zamfir.

Amazoanele-Opoveste-Adriana-Babeti-lansare

Celelalte nominalizari au fost: “Fals tratat de manipulare” de Ana Blandiana, “Negru şi Roşu” de Ioan T. Morar, “Exerciţii de imaturitate” de Livius Ciocarlie, “Ce a fost. Cum a fost.” Paul Cornea de vorbă cu Daniel Cristea-Enache, “Costumul negru” de Adrian Popescu şi traducerea cartii “Eroul discret” de Mario Vargas Llosa de catre Marin Malaicu-Hondrari.

 

 

Leave a Reply