50 de umbre descatusate – E.L. James



Ce faci atunci cand ai totul? Dragoste, bani multi, sex intens, liniste? Unde mai poti merge de acolo? Ce poate fi rau? Mai poate fi ceva rau? Sau poate ca linistea nu e liniste. Poate ca nu in totalitate. Poate ca linistea inseamna si o inchisoare aurita. Poate ca viata superba se poate transforma.

Al treilea si ultimul volum al trilogiei, “50 de umbre descatusate”, al lui E.L. James, trage o linie peste relatia dintre Ana si Christian. E de departe cea mai plina de aventuri, indoieli si pericole din seria de un succes “nebun” de piata al scriitoarei E.L. James, ba chiar are un usor iz de roman politist. Este si cartea ce testeaza cel mai mult relatia dintre cei doi tineri atat de diferiti.

cincizeci-de-umbre-descatusate-el-james“Pot fi oare mai fericita de atat?”, se intreaba Ana la inceputul cartii, imbatata de relatia si viitoarea casatorie cu barbatul pe care il doreste. Poate Christian sa renunte sa o controleze in totalitate? Poate ea sa accepte mai mult control decat ii cere firea ei independenta, chiar si atunci cand sunt pericole care ii pandesc pe amandoi?

Nici aceasta ultima carte, fie ca iti place sau nu stilul nu prea complex al autoarei, nu e foarte usor de lasat din mana. Pur si simplu, vrei sa stii mai multe. Prin ce trebuie sa treci… Casatoria dintre Ana si Christian, desi ar fi trebuit sa puna capat tuturor indoielilor. Insa ele vin odata cu reaparitia pericolului – Jack Hyde. Fostul sef al Anei e decis sa se razbune dupa ce Christian l-a scos din afacere. Atacurile sale distrug armonia celor doi, mai ales ca asta trezeste instinctele de control total ale lui Christian.

E cartea incercarilor si cartea in care Ana arata ca, desi nu e o persoana sigura pe sine, nici nu poate fi usor imblanzita. Ea isi arata curajul in nenumarate randuri, chiar si atunci cand isi risca viata – si al copilului pe care il poarta – pentru a o salva pe Mia, sora lui Christian, care fusese rapita de Jack. Poate curajul si mai mare e acela de a crede in continuare in relatia sa, dat fiind comportamentul mai mult decat posesiv al lui Christian, dar si trairile sale ciudate. Spre exemplu, cand il anunta ca e insarcinata, acesta nu spune niciun cuvant si pleaca de langa ea.

Nici scenele erotice nu lipsesc din cartea asta. Nici nu aveau cum. In fine, dupa tot zbuciumul si toate aventurile, cartea are un final, cum altfel, fericit. Finalul fericit pe care toata lumea il vedea, astepta, dorea. Finalul care pune capat si aventurii de maturizare a Anei, virgina timida si fermecatoare ce se temea ca nu arata suficient de bine pentru Christian. Umbrele sunt, in sfarsit, descatusate.

Sigur vei fi interesat sa citesti si “50 de umbre ale lui Grey” si “50 de umbre intunecate

Cartea poate fi gasita AICI, publicata fiind in anul 2012 la Editura Trei, colectia Eroscop.

Vezi detalii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*