50 de umbre intunecate – E.L. James

50 de umbre intunecate – E.L. JamesO poveste precum cea din “50 de umbre ale lui Grey” nu putea sa ramana neterminata, asa ca “50 de umbre intunecate” e o continuare fireasca – ceva mai incitanta, ceva mai complexa, a primei carti din serie.

A doua carte a scriitoarei E.L. James, desi are nelipsitele scene erotice, merge mai mult pe modul in care evolueaza sentimentele dintre Christian si Ana. Relatia lor trece dincolo de sex, spre dragoste reciproca. In acelasi timp, ea descopera mult mai mult din trecutul sau, ceea ce o face sa-i inteleaga unele din comportamente sale neobsnuite. Nu in ultimul rand, Ana se descopera si pe ea mai mult, devenind tot mai indrazneata din punct de vedere sexual, dar si mai matura emotional.

Intrigi, pericole si iar sex in 50 de umbre intunecate – E.L. James

cincizeci-de-umbre-intunecate-el-jamesCand traiesti clipe atat de intense langa un om, fie el si psihopat, e greu sa-l uiti. De asta legatura dintre Ana si Christian se infiripa din nou. Doar ca lucrurile sunt mai complicate de atat. Ana nu are doar de-a face cu fanteziile “negre” ale lui Christian, ci si cu ceva mult mai periculos – gelozia altor femei.

Ce e si mai rau pentru Ana, una din ele e Elena, o femeie mult mai matura, cea care i-a luat virginitatea lui Christian pe cand acesta avea 15 ani, dar cu care acesta a ramas prieten si partener de afaceri. A doua e Leila, o femeie cu care a avut Christian o relatie, bazata tot pe dominare, care chiar vrea sa o omoare pe Ana, la un moment dat. Ambele experiente o marcheaza puternic si o fac sa se gandeasca din nou la despartire si la faptul ca n-ar putea fi fericita pe de-a intregul alaturi de Christian.

Cat despre el, efectele sunt exact opuse – incepe sa simta tot mai mult ca Ana e cea alaturi de care vrea sa fie. As putea pune pariu ca asta e partea care va placea multor femei, in care vor dori mult sa se regaseasca. “Domesticirea” barbatului “salbatic” si sexy, cel care incepuse prin a pune limite chiar si atinsului, va starni fantezia si va le va face pe multe femei sa faca analogii cu propriile experiente.

Nici de partea cealalta lucrurile nu sunt atat de simple, seful Anei, Jack Hyde, fiind un “pradator sexual” care incearca sa abuzeze de ea. Ca lucrurile sa fie si mai complicate, ceea ce pare sa fie un atentat la viata lui Christian ii surprinde si ingrijoreaza pe toti. In toata aceasta tensiune, scenele de dragoste – mai putine decat in primul volum – “condimenteaza” intreaga poveste. Finalul e fericit, dar cartea se incheie in suspans, cu noi pericole pentru cei doi, ceea ce te lasa “agatat” in actiune. De asta, sa citesti partea a treia vine ca un lucru firesc.

Vezi detalii

One Comment

  1. […] Sigur vei fi interesat sa citesti si “50 de umbre ale lui Grey” si “50 de umbre intunecate” […]

Leave a Reply